Tătaru nu a reziliat contractul pentru măștile nevoiașilor. DNA a început audierile

vineri, 04 septembrie 2020, 15:52
1 MIN
 Tătaru nu a reziliat contractul pentru măștile nevoiașilor. DNA a început audierile

Haos, abuzuri și o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție au bulversat Ministerul Sănătății. Ministrul Nelu Tătaru nu a reziliat contractul prin care a comandat 115 milioane de măști de la firma Naguma Medical Supply, patronată de afaceristul canadian Michael Topolinski.

Asta, deși a anunțat public că o va face în data de 3 septembrie.

Motivul este halucinant: secretarul general al Ministerului Sănătății, Nicoleta Rusu, în calitate de ordonator principal de credite, nu a notificat firma lui Topolinski cu 15 zile înainte, așa cum prevede contractul cadru. Afaceristul canadian a anunțat că va cere daune de 66 milioane lei în cazul în care ministerul nu respectă clauzele contractuale. În tot acest timp, 2,3 milioane de români riscă să se îmbolnăvească cu noul coronavirus.

Directorul juridic al ministerului, Laura Stanislav, a fost schimbată abuziv din funcție la cererea secretarului general Nicoleta Rusu pentru că nu a vrut să semneze un nou contract pentru achiziția de măști medicale destinate persoanelor vulnerabile cu firma Best Achiziții, clasată pe locul secund, deci sub Naguma Medical Suplly.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii