Playlist / Streaming

The Terror: Infamy Rănile Americii și stafiile japoneze

marți, 27 august 2019, 13:10
2 MIN
 The Terror: Infamy Rănile Americii și stafiile japoneze

Inițial, The Terror, al cărui prim sezon l-ați urmărit anul trecut, a fost o miniserie TV care adapta romanul horror din 2007 al lui Dan Simmons.

Succesul ei i-a făcut pe cei de la Amazon Studios să îl arunce pe Simmons peste bord (romanul lui nu are o continuare) și să schimbe formatul în cel al unui serial-antologie: fiecare sezon este o poveste de groază de sine stătătoare.

Așa se face că anul acesta, noul sezon, intitulat The Terror: Infamy,  renunță la decorul arctic și mută acțiunea în timpul celui de al Doilea Război Mondial, în lagărele în care autoritățile au internat, după atacul de la Pearl Harbor, populația de origine japoneză din Statele Unite. Dacă în primul sezon personajele erau decimate de un demon inuit ce luase forma unui urs gigantic, noua amenințare este ținută în secret, dar este mai mult ca sigur inspirată din credințele şi poveştile asiatice. La Comic-Con, showrunner-ul Alexander Woo a făcut aluzie la câteva cunoscute horror-uri japoneze precum The Grudge, The Ring și Dark Waters, deci este cam limpede la ce se pot aștepta spectatorii.

Unul dintre personajele principale ale noului sezon, Yamato-San, este jucat de George Takei (82 de ani), celebru pentru rolul lui Hikaru Sulu în seria originală Star Trek. De fapt, chiar biografia lui Takei, care a fost internat în copilărie într-unul dintre aceste lagăre, a dat ideea noului sezon. La Comic-Con, Alexander Woo, unul dintre creatorii seriei, a dezvăluit că The Terror: Infamy are o importanță aparte pentru cei care au lucrat la el: 138 de rude ale actorilor și tehnicienilor au fost internați în acele lagăre. De aceea nu este exagerată pretenția realizatorilor de a sublinia că acest al doilea sezon din The Terror  (la fel ca și primul) este „bazat pe fapte reale”.

„Modelul pentru The Terror este următorul: se ia un moment istoric despre care lumea nu știe foarte multe și se adaugă deasupra un strat de supranatural”, explică David Madden, unul dintre șefii rețelei AMC.

Nu poți însă să nu remarci că tema actualului sezon rezonează perfect cu toată controversa imigrației ilegale din Statele Unite, un cal de bătaie favorit al tuturor oponenților lui Trump. Realizatorii lui The Terror spun că este o coincidență, că paralelele cu realitatea „sunt clare, dar neintenționate”.

„George Takei și-a devotat viața aducerii la lumină a internărilor din lagărele de concentrare japoneze, iar asta este o temă relevantă oricând”, spune Alexander Woo.

Iar Takei, care, pe baza experienței personale, este și consultant al serialului, întărește această idee: „Ceea ce se întâmplă astăzi în America este un rău deliberat”.

Premiera: 12 august 2019

Comentarii