Toni Heleșteanu aduce jucători și bani

miercuri, 15 ianuarie 2020, 02:43
3 MIN
 Toni Heleșteanu aduce jucători și bani

Ieşenii sunt aproape de a-l vinde pe Loshaj la KS Cracovia, unde joacă Sergiu Hanca. Suma tranzacţiei, gândită de directorul de scouting  şi antrenorul Mircea Rednic,  este 300 000 de euro. Dacă Ciprian Paraschiv nu preia funcţia de preşedinte, George Ogăraru e varianta discutată pentru înlocuirea lui Ambrosie. Lucas Chacana, primul dintre cei doi argentinieni aduşi de Toni Heleşteanu a semnat, urmează Manuel de Iriondo. Astăzi, de la ora 16:00, primul meci amical al cantonamentului cu echipa albaneză FK Kukësi

 

Politehnica Iaşi este la un pas de a evita intrarea în incapacitate de plată, acolo unde a ajuns ca urmare a managementului dezastruos al preşedintelui Adrian Ambrosie. Ajutat în toamnă de fostul antrenor, Mihai Teja, determinant în atragerea a 600 000 de euro în club, şi de primarul Iaşului, Mihai Chirica, care a virat de la Consiliul Local cicra 450 000 de euro, acest adevărat “copil al norocului” a primit o nouă mână de ajutor nesperată. Cel care îl poate scoate pe preşedinte dintr-o nouă situaţie critică este, de data aceasta, directorul de scouting Anton Heleşteanu. Amuzant, acesta fusese luat la ţintă recent de Chirica, protectorul lui Ambrosie, primarul cerând să se renunţe la fostul arbitru. Heleşteanu, ajutat de noul antrenor, Mircea Rednic, este aproape de a-l vinde pe Florian Loshaj la KS Cracovia, suma pentru care se discută fiind 300 000 de euro. Totodată, gruparea poloneză, la care joacă fostul dinamovist Sergiu Hanca ar mai putea plăti Iaşului 10% dintr-un eventual transfer ulterior al kosovarului. Loshaj a fost adus gratuit în vară de Heleşteanu şi avea unul dintre cele mai mici salarii din lot, 2 500 de euro pe lună.

Politehnica a mişcat şi la capitolul “sosiri”. Mijlocaşul dreapta Michael Omoh (29 ani), nigerian cu cetăţenie suedeză, şi atacantul olandez cu origini ghaneze Kevin Luckassen (27 ani) s-au alăturat lotului prezent în cantonamentul din Antalya. Omoh a evoluat în sezonul trecut la Mjallby, unde fusese împrumutat de Orebro. Luckassen a evoluat în stagiunea trecută la Almere City, în liga a doua olandeză, şi nu a mai prins vreun contract în acest sezon.

Iaşul a adus doi jucători argentinieni, pe care Heleşteanu i-a urmărit în această vară, şi alţi doi fotbalişti, pentru a acoperi posturile de fundaş stânga şi mijlocaş ofensiv. Unul dintre cei doi argentinieni este mijlocaşul dreapta Lucas Chacana (26 ani), care a jucat ultima dată la Deportivo Moron, în liga a doua argentinană şi a semnat deja un contract pe un an şi jumătate. Al doilea, Manuel de Iriondo, va semna mâine

Totodată, Rednic încearcă să repună lucrurile în normal în ceea ce priveşte politica de împrumuturi: tehnicianul doreşte, firesc, ca Poli să conteze cât mai puţin pe jucătorii împrumutaţi de la alte cluburi, cărora Iaşul le creşte valoarea.

Altfel, Politehnica va disputa astăzi primul meci amical al anului. De la ora 16:00, Poli va primi replica grupării albaneze FK Kukësi. Campioană acum doi ani şi vicecampioană anul trecut, gruparea amintită a promovat în elită în urmă cu opt ani şi s-a clasat pe podiumul primei ligi în toate cele şapte sezoane petrecute în prima ligă, în toate participând în cupele europene. În acest an a fost eliminată de Debrecen, în primul tur preliminar al Europa League.

Referitor la conducerea clubului, primarul Iaşului, Mihai Chirica, joacă la două capete în privinţa postului de preşedinte. Dacă fostul căpitan al Politehnicii, Ciprian Paraschiv, care acum este manager de dezvoltare în cadrul FRF, nu va veni la Iaşi pentru preluarea postului de preşedinte, Chirica mizează pe George Ogăraru. Fostul internaţional, care după ce a abandonat cariera de jucător a fost antrenor la Academia Ajax şi la U Cluj şi, în acest sezon, director de scouting la Viitorul Constanţa, a confirmat discuţiile: “Mie îmi place foarte mult Iaşul, unde copiii mei învaţă. Am fost contactat de domnul primar pentru a prelua funcţia de preşedinte al Politehnicii. A rămas să ne întâlnim săptămâna aceasta, pentru a discuta unele detalii”. Numirea unui alt preşedinte nu va genera dispariţia lui Ambrosie din peisaj. Chirica îi pregăteşte un post călduţ la club protejatului său. Ambrosie ar ieşi astfel din bătaia puştii suporterilor, care-l contestă vehement şi îşi va păstra un nivel financiar extrem de confortabil. (Ovidiu MINEA)

 

Comentarii