Garda de Mediu, în război declarat cu Regionala de Drumuri

Topirea zăpezii a adus o amendă de mediu celor de la Drumuri Naţionale, după un accident înainte de ninsoare

vineri, 20 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 Topirea zăpezii a adus o amendă de mediu celor de la Drumuri Naţionale, după un accident înainte de ninsoare

Accidentul rutier petrecut pe 26 martie în zona Poieni a mai făcut o victimă zilele trecute. Atunci, un autocamion încărcat cu rulouri de sârmă, cu numărul B.71.VYJ, s-a răsturnat în şanţul acoperit cu zăpadă.

Amintim că în perioada 23 – 24 martie fusese instituit cod galben de ninsoare. Stratul gros de zăpadă depus, de aproximativ 25 cm, a făcut imposibilă identificarea reziduurilor apărute după accidentul menţionat. Trei săptămâni mai târziu, mai precis pe 18 aprilie, Garda de Mediu a amendat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri pe motiv că „nu a gestionat conform prevederilor legale deşeurile periculoase colectate, transportate şi depozitate temporar“, rezultate din curăţirea rigolei din zona Bucium (DN24 km, 184^120 – 184^445, stânga), informează un comunicat al Regionalei.

„Considerăm că în acest caz s-a acţionat cu bună-credinţă şi în limita resurselor umane şi materiale de care am dispus la data respectivă, într-un interval rezonabil, de circa o oră, de la sesizarea pentru combaterea fenomenului de poluare cu hidrocarburi. Pe de altă parte, nu putem să nu constatăm excesul de zel al Comisariatului Gărzii de Mediu Iaşi în a amenda administratorul sectorului de drum naţional, şi nu poluatorul“, a declarat Ovidiu Laicu, director general regional al DRDP Iaşi. De menţionat că, săptămâna trecută, angajaţii Direcţiei au strâns sute de kilograme de gunoi de pe marginea drumurilor pe care le administrează. Ovidiu Laicu a reluat apelul făcut atunci către Garda de Mediu, Poliţia Locală şi Naţională, dar şi administraţiilor pu­blice locale, de a identifica şi trage la răspundere pe cei vinovaţi. 

 

 

Comentarii