Transplantul de ficat prelevat luni a decurs bine. Primitoarea este o ieşeancă de 50 de ani

Azi vor fi transplantate corneele, la două ieşence de 48 de ani.

vineri, 07 decembrie 2018, 02:50
1 MIN
 Transplantul de ficat prelevat luni a decurs bine. Primitoarea este o ieşeancă de 50 de ani

Transplantul de ficat care a avut loc alaltăieri la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi a descurs bine, spun medicii. Primitoarea organului este o femeie în vârstă de 50 de ani, care nu se afla de foarte mult timp pe lista de aşteptare. Pentru moment, starea sa este stabilă şi evoluţia este promiţătoare. „Pacienta în vârstă de 50 de ani, primitoarea ficatului, este bine. 

Din ceea ce se poate spune până acum, evoluţia sa este favorabilă”, a precizat dr. Raluca Neagu-Movilă, coordonatoarea Centrului Regional de Transplant Iaşi. Ficatul a fost prelevat luni noaptea, de la o femeie în vârstă de 41 de ani, care se afla în moarte clinică din cauza unui anevrism. Recoltarea a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău şi a fost făcută de o echipă mixtă, formată din doctori din Iaşi, Bacău şi Bucureşti. Femeii i-au fost prelevate mai multe organe, la Iaşi ajungând, pe lângă ficat, şi cele două cornee, care urmează să fie transplantate la Spitalul „Sfântul Spiridon”, precum şi un rinichi, care a fost transplantat miercuri, în Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon".

Acesta a ajuns la o femeie de 58 de ani, care suferea de glomerulonefrită cronică, ce în timp a dus la insuficienţă renală, şi care se afla în evidenţa unităţii medicale din 1995. Celălalt rinichi a ajuns la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. Ieri s-au internat la Oftalmologie şi pacientele care vor fi primitoare ale corneei. Pacientele sunt din Iaşi şi au, ambele, 48 de ani, diagnosticul lor fiind de distrofie corneană, edem cronic după glaucom secundar. Intervenţia în cazul lor este programată pentru astăzi. 

 

 

Comentarii