Trei accidente, patru răniţi. Un weekend de coşmar pe drumurile judeţului

luni, 15 iulie 2019, 08:00
1 MIN
 Trei accidente, patru răniţi. Un weekend de coşmar pe drumurile judeţului

Trei accidente rutiere care au avut loc pe raza judeţului Iaşi au trimis în spital patru persoane, weekendul acesta. Două persoane au avut nevoie de îngrijire medicală după ce au fost accidentate pe trecerea de pietoni. Este vorba de o femeie în vârstă de 81 de ani, care, după ce a fost izbită de o maşină, s-a ales cu un traumatism la cap şi unul în zona toraco-abdomimală, precum şi de un bărbat în vârstă de 32 de ani, care are mai multe fracturi la mâini şi picioare, o fractură de claviculă şi răni la faţă.

„În atenţia noastră au ajuns doi pacienţi care au fost victime ale accidentelor rutiere. Pacienta în vârstă de 81 de ani prezenta, conform investigaţiilor, un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism toraco-abdominal. Rănile sale nu erau grave, astfel că după tratament s-a întors la domiciliu. Pacientul în vârstă de 32 de ani avea un traumatism cranio-facial, fracturi ale umărului şi cotului de la mâna stângă, o fractură la nivelul piciorului şi o fractură de claviculă. Acesta a fost internat în secţia de Ortopedie”, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

În stare gravă în urma unui accident se află şi un băiat în vârstă de 18 ani, care a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi cu traumatism puternic la coloană, care riscă să-l lase paralizat. Critică este şi situaţia unei fetei în vârstă de 24 de ani care a fost plimbată din Secţia de Chirurgie toracică a Spitalului „Spiridon” la Spitalul de Neurochirurgie, pentru a primi tratament la toate loviturile pe care le-a suferit la cap, faţă, în zona toracală şi cervicală. 

Comentarii