COMUNICAT DE PRESA

Un cunoscut film clasic va putea fi vizionat gratuit la Casa de Cultură a Sindicatelor

luni, 19 martie 2018, 13:25
1 MIN
 Un cunoscut film clasic va putea fi vizionat gratuit la Casa de Cultură a Sindicatelor

Proiecţiile din Cerneală şi Celuloid continuă joi, 22 martie 2018, începând cu ora 17.30, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34), cu vizionarea gratuită a filmului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (titlul original: „One Flew Over the Cuckoo's Nest”), producţie americană din 1975, cu un scenariu adaptat după romanul omonim scris de Ken Kesey, publicat în 1962.

Filmul, regizat de Milos Forman, a câştigat 35 de premii şi a fost nominalizat de alte 13 ori, dintre care amintim: cele mai importante cinci premii Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat) şi nominalizări la alte patru categorii, şase premii Globul de Aur (toate categoriile la care a fost nominalizat), şase premii şi patru nominalizări BAFTA.

În rolurile principale îi regăsim pe Jack Nicholson, Louise Fletcher, Michael Berryman şi Danny DeVito. Moderatorului întâlnirii este jurnalistul Vlad Frânghiu. Durata filmului: 2h 13min. Vă aşteptăm.

 

 

Comentarii