Un Festival Iaşi – Chişinău dedicat lui Creangă va debuta astăzi în ambele oraşe

luni, 01 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Un Festival Iaşi – Chişinău dedicat lui Creangă va debuta astăzi în ambele oraşe

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalul Naţional de Literatură pentru copii „Ion Creangă”, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate”, va debuta astăzi cu o depuneri de jerbe de flori la bustul povestitorului aflat în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Chişinău şi la bustul din Parcul Copou Iaşi, manifestare care va avea loc de la ora 10. 

Tot astăzi, de la ora 15.00, va avea loc Colocviul „Ion Creangă al meu”: Buşteni – Chişinău, eveniment online organizat împreună cu Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” Chişinău. Manifestările dedicate lui Ion Creangă vor avea loc în perioada 1-5 martie, evenimentele urmând să aibă loc concomitent cu seria de manifestări „Zilele Creangă”, organizate de Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” Chişinău.

Acestea sunt dedicate aniversării lui Ion Creangă. Mâine, pe 2 martie, la Complexul cultural-muzeal „Ion Creangă” (Bojdeuca) Iaşi, va putea participa la ediţia a XXVIII-a a proiectului anual „Mărţişoare la Bojdeucă”, în cadrul căruia va avea loc, de la ora 10, vernisajul expoziţiei de sezon „Mărţişoare de călătorie”. De la ora 14.30 se va desfăşura online Simpozionul „Ion Creangă: lumea lui şi lumea noastră”.

Pe 3 martie, de la ora 11, Complexul cultural-muzeal „Ion Creangă” (Bojdeuca) şi Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă” Orhei vor transmite live pe Facebook un spectacol literar-muzical dedicat povestitorului, iar pe 4 martie, de la ora 11, pe platforma online Zoom, se va desfăşura activitatea „Ion Creangă – basmul care nu se termină niciodată”. În ultima zi a festivalului, pe 5 martie, de la ora 14, va avea loc „Parada povestitorilor «Hai mai bine despre copilărie să vorbim»”, ediţia a VI-a, eveniment care va avea loc online.

Comentarii