Un important economist spaniol, Profesor de Onoare al UAIC

sâmbătă, 03 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Un important economist spaniol, Profesor de Onoare al UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi i-a decernat într-o ceremonie organizată ieri, în Sala Ferdinand, tilul de Profesor de Onoare al UAIC prof.dr. Luis Antonio Palma Martos, de la Universitatea din Sevilla, Spania. 

Ceremonia a fost deschisă de către prof.dr. Mihaela Onofrei, rector interimar al instituţiei, care a menţionat că evenimentul este unul care continuă să marcheze celebrarea a 158 de ani de la înfiinţarea primei universităţi a ţării. „În această perioadă, în universitatea noastră au avut loc peste 50 de evenimente care s-au încheiat în jurul datei de 31 octombrie şi, iată şi acum, acest moment minunat dedicat unui prieten al universităţii, căruia avem bucuria de a-i decerna acest titlu de Profesor de Onoare“, a declarat prof.dr. Mihaela Onofrei.

Propunerea a fost înaintată de către Departamentul de Finanţe, Monedă şi Administraţie Publică de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor de la UAIC, fiind votată în unanimitate atât în Consiliul Facultăţii, cât şi ulterior în structurile de conducere ale universităţii. Directorul departamentului care a făcut propunerea, Ovidiu Stoica, a fost cel care a citit şi Laudatio. Acesta l-a prezentat pe profesorul spaniol ca fiind un cunoscut cercetător şi profesor în domeniul Economiei Aplicate, acesta ocupând mai multe funcţii de conducere de-a lungul anilor la nivelul Universităţii din Sevilla. Acesta a fost profesor invitat la peste 20 de universităţi din străinătate, din SUA, Germania, România, Polonia, Italia, Franţa, Portugalia, Belgia sau Columbia, fiind autor sau co-autor a peste 95 de lucrări ştiinţifice în reviste de specialitate.

„Suntem încântaţi să sublinem că profesorul Luis Antonio Palma Martos a contribuit substanţial la dezvoltarea relaţiilor dintre Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor de la UAIC şi cea de Economie de la Universitatea din Sevilla. El a sprijinit în mod activ semnarea acordului Erasmus între facultăţile noastre, în 2005“, se precizează în Laudatio. Invitat să vorbească despre Iaşi, acesta a scos în evidenţă relaţia strânsă pe care a avut-o cu UAIC şi cu oraşul pe care l-a numit impresionant. „Legătura academică ce ne aduci astăzi împreună a fost făcută în septembrie 2004, printr-un program intensiv în cadrul Erasmus. Aşa a început relaţia noastră, care s-a strâns pe parcursul anilor, iar din acea zi am început să pregătim prima mea vizită la această prestigioasă şi dragă universitate“, a declarat prof.dr. Luis Antonio Palma Martos.

 

 

Comentarii