Ce surprize poţi să mai ai în trafic, după o oprire pentru o greşeală minoră?

Un taximetrist a aflat de la Poliţie, în trafic, că are de mult timp permisul suspendat

vineri, 28 ianuarie 2022, 02:58
2 MIN
 Un taximetrist a aflat de la Poliţie, în trafic, că are de mult timp permisul suspendat

Un taximetrist a fost oprit de poliţişti pe bulevardul Chimiei pentru că depăşise viteza maximă admisă cu 20 km/h. Pentru moment, a fost sancţionat cu avertisment şi 2 puncte de penalizare. La introducerea procesului-verbal în baza de date însă, poliţiştii au constatat că şoferul avea dreptul de a conduce suspendat. A fost o surpriză şi pentru taximetrist, care se ştia în regulă.

Dosarul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie pentru conducerea unui vehicul fără permis a ajuns pe masa magistraţilor Judecătoriei ieşene.

În aprilie 2018, Adrian Grădinariu fusese sancţionat pentru nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor de obligare cu 580 lei amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile. Şoferul atacase imediat procesul-verbal în instanţă. În baza certificatului de grefă, se dusese la sediul Poliţiei Rutiere şi şi-a ridicat permisul, validându-i-se dreptul de a conduce. În primă instanţă, Judecătoria a anulat sancţiunea, dar Inspectoratul Poliţiei Judeţene a declarat apel. Grădinariu a precizat că nu primise sentinţa Judecătoriei şi nu a ştiut de rezultatul negativ al procesului la Tribunal, întrucât nu fusese citat la domiciliu, ci la sediul firmei de taximetrie. La Tribunal, poliţia a avut câştig de cauză, dreptul de a conduce al taximetristului fiind din nou suspendat.

Argumentele lui Grădinariu au fost respinse de judecători, care a arătat că el îşi alesese ca sediul firmei pentru a i se comunica informaţiile referitoare la proces. Faptul că după ce aflase că a câştigat la Judecătorie nu s-a mai interesat de cursul apelului reprezenta exclusiv culpa sa. Magistraţii au luat totuşi în calcul în favoarea sa faptul că taximetria reprezintă sursa sa de venit, el îngrijind singur un copil de 9 ani cu un handicap grav. Ca urmare, judecătorii l-au condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Deşi favorabilă, sentinţa a fost totuşi atacată cu apel de taximetrist. Curtea de Apel urmează să reanalizeze dosarul la jumătatea lunii martie.

Comentarii