Un trust media din Transilvania primeşte o finanţare record de la guvernul ungar

vineri, 30 iulie 2021, 10:11
1 MIN
 Un trust media din Transilvania primeşte o finanţare record de la guvernul ungar

Finanţare record din partea guvernului maghiar: Asociaţia pentru Spaţiul Media Transilvan a primit 20 de milioane de euro în câţiva ani. În aplicaţiile asociaţiei găsim date vagi şi confuze despre audienţă, în bugete sunt prevăzute linii de sute de mii de euro pentru "alte servicii", iar devoltările promise nu s-au concretizat până acum, scrie publicaţia Átlátszó Erdély. 

În trei ani şi jumătate, până la sfârşitul lunii iunie 2021, Asociaţia pentru Spaţiul Media Transilvan a primit de la guvernul maghiar granturi de 7,45 miliarde de forinţi (la cursul de schimb actual, 20 milioane euro).

Datorită acestor fonduri, în câţiva ani asociaţia, până atunci necunoscută, a devenit de departe cel mai mare trust media din presa maghiară din Transilvania, cu un portofoliu extins.

În comparaţie, suma anuală acordată de guvernul român minorităţii maghiare – sumă care este de facto bugetul UDMR-ului – este tot 5-6 milioane de euro, adică se compară cu granturile primite anual de această asociaţie.

Potrivit bilanţului pe anul 2020, asociaţia a avut venituri de 18,2 milioane de lei (3,6 milioane EUR). Asemenea venituri au doar marii jucători pe piaţa media din România, piaţă care este mult mai mare decât cel al comunităţii maghiare.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii