Una cu blănuri scumpe pe post de adălmaş la contracte babane, lirice

sâmbătă, 23 mai 2020, 01:50
2 MIN
 Una cu blănuri scumpe pe post de adălmaş la contracte babane, lirice

Pentru că e uichend, şi aşa cum am promis vrem să nu vă mai încreţim frunţile şi sâmbăta cu politichia asta creaţă de Bahlui, haideţi pe azi să vă servim una din lumea subţirică a artelor lirice din târg, stimaţi telespectatori. 

Aşadar, să vă povestim despre una din bârfele mai haioase de care îşi dă lumea coate în ultima vreme pe la Hopereta din gubernia noastră. Cică în vremea în care madama Beatrix venea cu tot felul de inginerii financiare care-i strângeau în spate pe angajaţii de pe la financiar, ei bine, cică pentru a o convinge pe una din derectoarele economice să semneze o astfel de inginerie, madama i-ar fi adus acesteia dpouă haine de blană ultimul răcnet.

Numai că afacerea tot nu s-a făcut, căci madama cu pricina, ori era una din alea din generaţia olecuţă mai flower-power, ori i s-a făcut pielea de găină de frică, căci i-a spus madamei să o scuze, dar ea e mai ecologistă de felul ei, cică nu poartă decât geci de blugi sau de fâş, şi deloc blănuri.  Ei, vedeţi aşadar, stimabililor, cum lucrează câteodată trendul vestimentar împotriva artelor lirice şi, mai ales, a corifeilor (sau corifiţelor) ei?

PS: Şi dacă tot vorbim de hoperetă şi despre ce se mai bârfeşte pe acolo, cică madama şefă, zice lumea aia rea, ar mai avea o înţelegere mişto cu o firmă de încălţări (una foarte la modă, nu dăm nume, persoane importante). Iar de aicea, zice-se, cică ar fi încălţat mai toate doamnele venerabile şi acrite pe scaune din minister ani de zile, de prin eşaloanele secunde. Adică acolo pe unde alea puteau palma rapoarte naşparlii, audituri pe minus etc., ca să le facă uitate prin sertare. Ei, haida de: noi nu credem că o fi chiar aşa…

Iacătă adevărata credinţă: biserica săpată din interior!

Şi, din lumea subţire a artelor lirice, haideţi să vă dom pe azi o poză din lumea şi mai diafană, cea a ortodoxiei româneşti originale.

Uitaţi, aşadar, iubiţi drept-credincioşi, cam cum se mai poate exercita un mandat de Înalt Prea Sfinţit, de zici că e mireasa cu alaiul, pe post de primadonă, nu un smerit de arhiepiscop, cum este Teodosie de la Constanţa, din imagine. Oare chiar nu sunt structuri care să ia atitudine ierarhică, înainte de judecata Domnului? Că asta n-o-nţelegem, zău.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii