Uneori, statistica minte de ingheata apele

marți, 07 august 2018, 01:43
3 MIN
 Uneori, statistica minte de ingheata apele

 

Poli a fost umilită de FCSB, deşi cifrele sugerează că meciul ar fi avut un oarecare grad de echilibru

 

 

Politehnica Iaşi a fost călcată în picioare duminică, în etapa a III-a a Ligii I de fotbal, de FCSB, formaţie care pornise strâmb în campionat, când a cedat la Giurgiu şi a remizat acasă cu Dinamo. Bucureştenii s-au impus, pe teren propriu, cu 4-0, rezultatul reflectând ceea ce s-a întâmplat în teren. Chiar dacă cifrele statistice sugerează un oarecare echilibru (7-3 la şuturi pe poartă, 3-6 la încercări în afara porţii, 6-6 la cornere), gazdele au dominat cu autoritate o partidă în care oaspeţii au fost de nerecunoscut.

La fel ca în primele două runde, mijlocul ieşenilor nu a mers. Surprizele pregătite de antrenorul Flavius Stoican, titularizarea a doi jucători care nu au prins primul “11” în acest sezon, Zaharia şi Sin, primul neavând niciun minut, păstrarea lui Flores într-o zonă în care costaricanul nu se simte bine şi ziua proastă a lui Cioinac au făcut ca moldovenii să nu aibă coloană vertebrală pe Arena Naţională. Nesusţinut, în ciuda poftei ridicate de joc şi a efortului depus, unicul vârf, Cristea nu a putut apărea la finalizare decât o dată, Planic având însă o intervenţie de efect.

Probleme grave au fost şi în defensivă, plasarea a trei stoperi în faţa unei echipe care a contat pe un singur atacant central trădându-l pe Stoican. Tehnicianului nu i-a ieşit nici mutarea din flancul drept, titularizarea lui Rus în locul accidentatului Gallego, Bosoi fiind lăsat acasă. Iar pentru ca tacâmul să fie complet, unul dintre jucătorii introduşi în actul secund, Sanoh, s-a remarcat doar prin încasarea unui cartonaş roşu.

Referindu-ne la repriza a doua, Poli a încercat mai mult în atac, a fost mai periculoasă însă mutarea ofensivă de la pauză (scoaterea unui închizător, Cioinac şi introducerea lui Kizito) a avut ca urmare şi lărgirea culoarelor spre poarta lui Cobrea, care, în ciuda unor intervenţii bune, a mai primit trei goluri.

Trăgând linie, un meci de uitat cât mai repede pentru ieşeni, care au nevoie de o cu totul altă atitudine şi determinare în disputa de sâmbătă, cu Sepsi, dacă vor să nu se întoarcă de la Sfântu Gheorghe cu mâna goală.

 

Poli-catalog

 

Cobrea (5) – a încasat patru goluri, dar a avut alte trei intervenţii de efect.

Rus (4) – rătăcit.

Mihalache (5) – a mai încercat să ţină sus steagul defensivei, a avut şi câteva încercări ofensive.

Frăsinescu (4) – rigid.

Chelaru (4) – nu-l îmbracă haina de stoper.

Panţîru (4) – mult sub nivelul primelor runde.

Zaharia (4) – palid.

Cioinac (4) – a greşit flagrant în minutul 34, a fost schimbat la pauză.

Flores (4) – nimic.

Sin (4) – fără culoare.

Cristea (6) – a încercat să tragă echipa după el, a avut o execuţie frumoasă în minutul 49.

Kizito (4) – sub aşteptări.

Sanoh (3) – a fost eliminat în minutul 84, după ce l-a lovit pe Momcilovic.

Ştefănescu a intrat în minutul 76.

 

 

Comentarii