Vaccinul Moderna ar putea fi gata pentru utilizare pe scară largă până la sfârşitul anului

luni, 27 iulie 2020, 20:11
2 MIN
 Vaccinul Moderna ar putea fi gata pentru utilizare pe scară largă până la sfârşitul anului

Vaccinul Moderna Inc împotriva COVID-19 ar putea fi gata pentru utilizare pe scară largă până la sfârşitul acestui an, au declarat luni oficiali americani şi ai companiei, după ce producătorul de medicamente a anunţat începerea testărilor pe 30.000 de subiecţi care să demonstreze că este sigur şi eficient, obstacolul final înainte de aprobarea regulamentară, potrivit AFP.

Este primul astfel de studiu care a ajuns în fază aşa de avansatădin cadrul programului administraţiei Trump pentru a accelera dezvoltarea măsurilor împotriva noului coronavirus, adăugând speranţa că un vaccin eficient va ajuta la încheierea pandemiei. Acţiunile Moderna au crescut cu 7,5%.

Moderna, care nu a produs niciodată un vaccin pe piaţă, a primit aproape 1 miliard de dolari de la guvernul Statelor Unite, care ajută financiar studiile mai multor candidaţi pentru producerea unui vaccin antiCovid în cadrul programului Operaţiunea Warp Speed. Peste 150 de candidaţi la producerea vaccinului anticoronavirus se află în diferite stadii de dezvoltare, mulţi efectuând deja teste pe subiecţi umani.

Pfizer Inc şi Johnson & Johnson lansează în această lună studii clinice în stadiu avansat pentru candidaţii lor la vaccinul COVID-19.
Producătorul farmaeceutic britanic AstraZeneca Plc a declarat că va începe studiile la scară largă dî SUA în această vară cu cercetători de la Universitatea Oxford. "A avea un vaccin sigur şi eficient distribuit până la sfârşitul anului 2020 este un obiectiv întins, dar este obiectivul potrivit pentru poporul american", a spus directorul Francis Collins, Institutul Naţional al Sănătăţii (NIH), într-un comunicat care anunţă începerea etapei mari a lui Moderna. III proces.

Statele Unite şi-au dublat investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva Covid-19, care luni intră în a treia şi ultima fază a testării clinice, relatează duminică AFP, citată de Agerpres. Guvernul american s-a angajat astfel să suplimenteze cu 472 de milioane de dolari suma de 483 de milioane deja anunţată, a anunţat compania Moderna. Conform acesteia, sporirea finanţării este justificată de faptul că a decis să efectueze un test clinic în faza a treia mult mai amplu decât a prevăzut iniţial.

 

 

Comentarii