Valeriu Gheorghiță: A crescut dorința de vaccinare în ultimele două săptămâni

miercuri, 29 septembrie 2021, 10:48
1 MIN
 Valeriu Gheorghiță: A crescut dorința de vaccinare în ultimele două săptămâni

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat miercuri, într-un briefing la Ministerul Educației, că dorința de vaccinare a crescut în ultimele două săptămâni și speră să revină din nou la un nivel de peste 100.000 de persoane pe zi pentru a reuși să limiteze efectele pandemiei.

„Am constatat în ultimele săptămâni o tendință de creștere a adresabilității persoanele la centrele de vaccinare. Aproape 20.000 de persoane au fost vaccinate ieri cu prima doză de vaccin și ne dorim ca acest număr să fie în creștere. Ar fi foarte important ca în perioada următoare să atingem capacitatea maximă de vaccinare, să depășim 100.000 de doze administrate zilnic, în felul acesta am putea să recuperăm ceea ce am pierdut în săptămânile anterioare și să atingem o acoperire vaccinală destul de crezută încât să limităm consecințele pandemiei”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Se vorbește tot mai mult de faptul că trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus. Aș putea să spun că în niciun caz nu trebuie să ne obișnuim să trăim în acest condiții de pandemie, zilnic cu spitale asaltate de pacienți bolnavi, cu secții de terapie intensivă pline și cu oamenii care-și pierd viața din cauza acestei maladii. Trebuie să facem cu toții un efort să reușim pentru a reuși să controlăm această pandemie și singura soluție prin care putem să facem acest lucru este prin vaccinare”, a fost apelul făcut de Valeriu Gheorghiță.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii