De Sănătate

Punem punctul pe știi

Valul actual de căldură va aduce zile fripte multor părinţi de copii mici

sâmbătă, 28 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 Valul actual de căldură va aduce zile fripte multor părinţi de copii mici

Medicii se aşteaptă ca temperaturile ridicate să favorizeze afecţiunile digestive la copii în perioada imediat următoare. Ce recomandări este bine să urmaţi?

Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi se aşteaptă ca, în cursul acestei săptămâni, să apară cazurile de afecţiuni digestive specifice sezonului cald. „Având în vedere că temperaturile sunt destul de crescute pentru perioada în care suntem, ne aşteptăm ca această căldură să favorizeze o apariţie mai rapidă a bolilor digestive, care sunt bolile sezoniere ale verii. De regulă, după bolile sezoniere de iarnă, cum ar fi infecţiile respiratorii, apar cele de primăvară. Acum, cred că se va trece direct la cele de vară. Recomandarea noastră este ca fiecare caz să fie luat în evidenţa unui medic de la început, ca să îşi dea seama de evoluţia bolii, pentru a nu se ajunge la deshidratări şi să necesite mai mult timp de recuperare“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Medicii le recomandă părinţilor ca, în această perioadă, alimentele să fie foarte bine preparate şi ţinute în condiţii corespunzătoare, iar aprovizionarea cu carne sau derivate, dar şi cu formule de lapte, să se facă doar din magazine cunoscute.  De asemenea, medicii le recomandă părinţilor, dar şi copiilor, să se spele pe mâini, pentru a preveni sursele potenţiale de infecţie, iar prepararea hranei sugarilor să se facă în special cu apă plată pentru a evita eventuale intoxicaţii. 

Comentarii