Victorie în minutul 90! Portari aerieni, vârf inspirat, suporteri batjocoriţi

luni, 29 august 2022, 01:50
6 MIN
 Victorie în minutul 90! Portari aerieni, vârf inspirat, suporteri batjocoriţi

Politehnica Iaşi – Concordia Chiajna 2-1 (0-0), în etapa a IV-a a Ligii a II-a de fotbal.

Poli: Knoflach – Martac, Lică, Tincu, Finica – Vaşvari, Marchioni (’89 Plohotniuk) – Anton (’69 Bujor), Roman, Hunte (’61 Fr. Cristea) – Tomczyk (’69 Harrison). Antrenor: Claudiu Niculescu.

Concordia: Chudy – Palmeş, Maric, L. Alexandrescu, Buşu (’85 Goge) – D. Codrea, Paţurcă (’46 Cierpka) – Mediop Ndiaye, Negoi (’85 Ghimfus), Llullaku (’81 Rusescu) – A. Voinea (’61 Mustacă). Antrenor: Ianis Zicu.

Cartonaşe galbene: Vaşvari (’74) – Paţurcă (’16), Codrea (’28), Buşu (’58), Chudy (’65).

Arbitri: Sergiu Mavriche; Ionuţ Neacşu, Mihăiţă Noroc.

1-0, min. 72: Marchioni a şutat de la circa 30 de metri, Chudy a plonjat târziu şi a respins greşit, iar Harrison a reluat din apropiere;

1-1, min. 87: Ndiaye a centrat de pe dreapta, Cierpka a reluat cu capul de la 12 metri, Knoflach a plonjat aiurea şi mingea a intrat în plasă;

2-1, min. 90: Plohotniuk a aruncat mingea spre careul oaspeţilor, Maric a greşit, Harrison a şutat de lângă Alexandrescu iar Chudy a primit un nou gol parabil.

Politehnica a legat sâmbătă a treia victorie consecutivă în Liga a II-a de fotbal. Echipa ieşeană a trecut mai greu decât erau aşteptările de o grupare care a confirmat din plin că a greşit grav în vară, Concordia ratând astfel startul de sezon, în care a obţinut doar un punct acasă din două dueluri cu echipe modeste, nou-promovate.

Prima repriză a fost cenuşie, Poli, cu un joc previzibil, nereuşind să desfacă o grupare care nu a avut niciun şut şi niciun corner! Cum Iaşul a bifat doar trei şuturi în afara porţii, niciunul periculos, şi două cornere, spectacolul oferit celor circa 3 000 de oameni care au urcat iarăşi în Copou a fost de un sublim caragialesc.

Gazdele au început mai bine actul secund, iureşul din start generând primul şut pe poartă al partidei, semnat de Tomczyk (’58). Intrat pe coordonatele modeste ale primei reprize după minuul 60, meciul s-a animat după introducerea lui Harrison.

Aflat la debutul la Poli, atacantul englez a trimis peste poartă la un minut după ce a intrat şi a găsit ţinta în minutul 72, când a taxat prompt o eroare a lui Chudy. Iaşul a greşit apoi, făcând pasul înapoi în faţa unei echipe care nu mişcase deloc statistica.

Modesta echipă vizitatoare a profitat, a trimis primul şut spre poartă, slab, în minutul 83 şi a egalat peste patru minute, la prima încercare cadrată, fază la care Knoflach a greşit. Iaşi a avut însă reacţie. Maric a confirmat cele scrise în avancronica partidei de Ziarul de Iaşi, gafând grav, Harrison a profitat şi, ajutat şi de Chudy, a marcat a doua oară, în minutul 90, devenind eroul partidei.

Chiajna a avut posibilitatea să egaleze în minutul 4 al prelungirilor, prin Ndiaye, însă fotbalul a fost just. Mingea nu a trecut de Knoflach, iar punctele au rămas, pe merit, în Copou, unde Poli, al cărui joc încă mai suferă, a trecut de o trupă extrem de subţire, care nu a justificat cu nimic pretenţiile declarative legate de promovare.

50 lei pentru un bilet fără loc! Niculescu nu e antrenor pentru Poli!

^ Repetatele semnale de alarmă trase în legătură cu deficienţele organizatorice nu sunt luate în seamă de Poli. La disputa de sâmbătă s-a ajuns până acolo încât s-a vândut un bilet la meci pe acelaşi loc de la tribuna 0 pe care fusese vândut un abonament!

Conform celor care s-au confruntat cu această situaţie jenantă, un reprezentant al clubului le-a transmis că prioritate are posesorul abonamentului de 400 lei, nu cel care a plătit 50 lei pe bilet şi care a trebuit să-şi caute alt loc!

Apoi, îniante de meci, imediat ce de la staţia stadionului s-a anunţat că se va ţine un moment de reculegere în memoria lui Ion Bucu, decedat săptămâna trecută, a fost pus imnul echipei (!), momentul care a cinstit memoria fostului mare portar având loc mai târziu.

Nu în ultimul rând, desfiinţarea tuturor cabinelor de transmisie de pe stadion, situaţie, probabil, unică pe arenele din România, l-a făcut pe comentatorul postului public de radio să relateze meciul din mijlocul spectatorilor, de suferit având şi clubul, care a oferit o transmisie slabă pe youtube, cu spectatori care au obturat cadrele.

Mai trebuie precizat şi că fanii care au căutat pe site-ul clubului date despre jucători au avut surpriza să găsească pe pagina amintită doar nouă fotbalişti prezentaţi, între care patru plecaţi de la Poli!

Dintre ceilalţi cinci care apar pe site doar Plohotniuk a apărut sâmbătă pe gazon. Mai mult, în secţiunea “staff” nu apare nici Niculescu, nici colegii lui, ci doar team-managerul, magazinerul, asistentul şi kinetoterapeutul! De precizat că aproape jumătate dintre angajaţii clubului au avut, în trecut, legitimaţii de ziarişti.

^ În minutul 37 Roman a trimis cu capul, Chudy a atins balonul, care a intrat în poartă împreună cu Hunte. Reuşita a fost anulată pe motiv de ofsaid. ^ În minutul 77, Knoflach, care nu avusese deloc de lucru până atunci, a început să facă mişcări de stretching pe gazon! ^ Rezerve neutilizate la gazde au fost Brînză, Ştefanovici, Plămadă, Ciaun şi A. Dumitru.

^ Concordia a contat pe trei foşti ieşeni, Llullaku, Buşu şi Goge. ^ Asistentul lui Niculescu, Mugur Cornăţeanu, a intrat în conflict verbal cu Zicu în minutul 47, ambii fiind avertizaţi. La final, antrenorul oaspeţilor l-a făcut praf pe ieşean.

“L-am avut la Farul, pus de Marica şi Curt, nu l-am băgat în seamă. A stat în spatele a 100 de antrenori, doar să-i lucreze şi să ciripească. Cei care plimbă vorba din vestiar nu sunt oameni. Eu păstrez doar oameni drepţi lângă mine” a spus tehnicianul Concordiei. ^ După meci, Niculescu, care nu a comentat incidentul dintre Cornăţeanu şi Zicu a gesticulat spre banca oaspeţilor, însă apoi s-a întreţinut amical cu ultimul, care-i luase locul la Chiajna, la începutul lui martie.

^ Sâmbătă, în etapa a IV-a a Ligii a II-a s-au mai înregistrat rezultatele: Şelimbăr – Oţelul 1-1 (0-1). Braşov – Ripensia 1-0 (0-0). Metaloglobus – Baia Mare 0-1 (0-1). Slatina – Slobozia 1-1 (0-0). Poli Timişoara – Progresul 0-1 (0-1). Dinamo – Dej 2-3 (0-1). Unirea Constanţa – Viitorul Pandurii 2-1 (1-1). Partida Ciuc – Buzău s-a disputat ieri, iar Dumbrăviţa – Steaua se joacă astăzi, de la ora 18:00.

Înaintea ultimelor dispute, Poli era pe locul III al clasamentului, cu 10 puncte, la egalitate cu primele clasate, Şelimbăr şi Slobozia.

Declaraţiile tehnicienilor

Claudiu Niculescu: “Joc mult mai bun decât etapele precedente, am dominat total, am câştigat meritat. După 1-0 au făcut pasul în spate, deşi nu am cerut lucrul acesta. La 1-1 nu mă aşteptam să mai marcăm, pentru că au egalat pe final, contrar cursului jocului. În prima repriză am jucat ceva mai greoi, la fel ca în alte meciuri, presiunea îşi spune cuvântul. Am avut însă ocazii şi un gol valabil anulat. La pauză îi mai scutur puţin pe băieţi. Sunt foarte bucuros, după un meci stresant. Harrison nu e încă 100%, după întreruperea din septembrie va ajunge la maximum”.

Ianis Zicu: “Victorie meritată, chiar dacă a fost obţinută pe final. Veneam după un rezultat negativ cu Dumbrăviţa, ne-am propus să nu riscăm, să fim mai organizaţi. Rezultatele nu apar însă, poate o schimbare de antrenor va aduce şocul necesar. Am avut toate condiţiile, însă am obţinut rezultate slabe. În vară am schimbat tot lotul, pentru că s-a ratat promovarea. Am adus doar jucători care au acceptat şi bani mai puţini, refuzându-i pe cei cu pretenţii mari. Am riscat, omogenitatea nu a apărut, iar rezultatele sunt modeste”.

Comentarii