VIDEO Cel mai mare avion din lume construit vreodată, testat în SUA: Aeronava a bătut un nou record

joi, 19 ianuarie 2023, 08:13
1 MIN
 VIDEO Cel mai mare avion din lume construit vreodată, testat în SUA: Aeronava a bătut un nou record

Cel mai mare avion din lume construit vreodată, care are anvergura aripilor de 117 metri, este un proiect extraordinar al viitorului transpus în prezent de o firmă din Statele Unite. Aeronava de transport denumită Stratolaunch Roc a marcat un nou record de teste, după ce a finalizat 6 ore de zbor pe cerul de deasupra deșertului Mojave din California.

Avionul Stratolaunch Roc a efectuat cel de-al doilea zbor de probă vineri, pe 13 ianuarie 2023, în timp ce transporta vehiculul de testare de separare Talon-A (TA-0) Acesta din urmă este o aeronavă reutilizabilă cu o lungime de 8,5 metri, care poate transporta sarcini utile la viteze hipersonice, potrivit Daily Mail.Zborul este un pas semnificativ pentru progresul companiei către testul de separare și primul său zbor hipersonic cu TA-1 în prima jumătate a anului 2023. Obiectivele principale pentru zborul de vineri, care este a noua decolare a aeronavei, au inclus pentru prima dată zborul în afara zonei locale Mojave și evaluarea mediului de separare.

Zachary Krevor, Chief Executive Officer și președinte al companiei Stratolaunch, a declarat: „Uimitoarea noastră echipă continuă să facă progrese în cronologia noastră de testare și prin munca lor grea ne apropiem mai mult ca niciodată de separarea în siguranță și de primul nostru test de zbor hipersonic”.

Mai mult, pe ziare.com

Comentarii