VIDEO: Imagini spectaculoase cu Piramida de pe Ceahlău, care se arată turiștilor doar pe 6 august

vineri, 07 august 2020, 19:58
1 MIN
 VIDEO: Imagini spectaculoase cu Piramida de pe Ceahlău, care se arată turiștilor doar pe 6 august

Un fenomen unic atrage sute de oameni pe Muntele Ceahlău în fiecare an. A fost numit “Piramida holografică din Ceahlău” și poate fi observat pe 6 august, de sărbătoarea schimbării la față.

Razele soarelui se reflectă spectaculos la primele ore ale dimineții, iar imaginea este grandioasă, spun iubitorii naturii și fotografii profesioniști.

Fenomenul, considerat de unii o manifestare mistică, are o explicaţie ştiinţifică: iluzia optică data de razele soarelui, care reflectă patru umbre ale vârfurilor Toaca, Piatra Ciobanului, Piatra Vulcanului şi Panaghia. Astfel, la răsărit, pe munte apare o piramidă.

Piramida apare în ziua “Schimbării la față” sărbătorita pe 6 august în calendarul ortodox. Bătrânii spun că în această zi inclusiv muntele îşi schimbă înfăţişarea. Iubitorii fenomenelor mistice susţin însă că piramida tridimensională arată că Ceahlăul este muntele sacru al dacilor.

Andrei Trandaf, parapsiholog: „Unii presupun că ar fi fost un fel de Olimp al dacilor pe care sălăşluia Zamolxex. Se pare că muntele Ceahlău este mult mai deosebit din punct de vedere energetic decât alţi munţi din ţara noastră. Oricine poate să simtă prin starea de spirit, dacă este veselie, înseamnă că energia este bună. Ceahlăul este prin definiţie un munte sacru.”

Ca să prindă fenomenul la răsărit, oamenii urcă muntele cu o noapte înainte. Anul acesta, sute de oameni au urcat pe Ceahlău pentru a admira măreţia piramidei.

Sursa: stirileprotv.ro

Comentarii