VIDEO O navă a eșuat pe Canalul Sulina al Dunării, lovind mai multe vase ancorate la mal

miercuri, 15 septembrie 2021, 21:39
1 MIN
 VIDEO O navă a eșuat pe Canalul Sulina al Dunării, lovind mai multe vase ancorate la mal

Un accident naval a avut loc miercuri, 15 septembrie, pe Canalul Sulina al Dunării, după ce o navă maritimă, încărcată cu grâu, a rămas fără propulsie și a lovit mai multe ambarcațiuni acostate la mal. Nicio persoană nu a fost rănită, înregistrându-se numai pagube materiale.

Potrivit Prefecturii Tulcea, incidentul de navigație a avut loc în jurul orei 14.00, când nava maritimă M/V Kormoran, pavilion Togo, care se deplasa în aval pe Canalul Sulina, din portul Reni către Tripoli, încărcată cu 5.524 tone de grâu, a anunțat că în zona milei marine 2 i s-a oprit motorul și a intrat în malul drept, lovind trei catamarane staționate la mal. Incidentul s-a soldat numai cu pagube materiale.La fața locului s-au deplasat remorcherele maritime Sulina 2 și Gheorghieni 2, remorchere aparținând Administrației Fluviale a Dunării de Jos RA Galați, care urmează să remorcheze vasul până în dana maritimă 1 a Portului Sulina.

De asemenea, la fața locului a ajuns și un echipaj operativ, format din ofițeri ai Căpităniei Portului Sulina și un reprezentant al Grupului de Nave Sulina, ce urmează să ancheteze incidentul, scrie TLNews.

 

Comentarii