VIDEO: Slabe șanse să reînceapă curând să circule tramvaiele pe ruta 3

duminică, 04 aprilie 2021, 07:00
1 MIN

Lucrările de schimbare a liniei de tramvai spre Dancu au început în vara anului trecut. Însă șantierul este departe de a se închide. Termenul de execuție este de 18 luni.

Drumul spre Dancu s-a aflat într-o stare jalnică mai mulți ani, lucrările de întreținere lipsind practic în așteptarea modernizării acestei artere pe fonduri europene. Numai că șantierul se oprește la intrarea în Dancu, pentru că proiectul de schimbare a liniei de tramvai e făcut de administrația municipiului Iași, iar ultimii 500 de metri de cale de rulare sunt în comuna Holboca.

Așadar, sunt puține șanse ca tramvaiul 3 să reînceapă să circule, traseul fiind acoperit de autobuzele 3a care merg din Tătărași Nord spre Gară și retur, respectiv 3b, care circulă din Tătărași Nord spre Dancu, dar care din 24 martie, la cererea constructorului, ocolesc pe strada Sf. Ioan, apoi prin Tomești și intră în Dancu pe cealaltă parte, ajungând apoi în Tătărași prin Metalurgie.

Vedeți imagini cu șantierul (și noroaiele) de pe strada Aurel Vlaicu și de pe Calea Dacilor, unde se schimbă linia tramvaiului 3.

În zonă nu au fost trotuare până acum. Este vorba de porțiunea dintre intersecția cu strada Sf. Ioan și ieșirea din municipiu/intrarea în localitatea Dancu (Holboca).

Comentarii