Vladimir Putin promite 500 de milioane de ruble fermierilor moldoveni pentru a cumpăra motorină

marți, 29 septembrie 2020, 17:37
1 MIN
 Vladimir Putin promite 500 de milioane de ruble fermierilor moldoveni pentru a cumpăra motorină

Rusia a pregătit un plan de ajutorare în valoare totală de până la 500 de milioane de ruble pentru sprijinirea întreprinderilor agricole din Republica Moldova, a anunţat preşedintele rus, Vladimir Putin, în timpul convorbirilor sale cu omologul moldovean, Igor Dodon, transmite Ria Novosti.

„Agricultura republicii este nevoită să facă faţă inclusiv consecinţelor secetei. La solicitarea d-voastră, am pregătit fondurile necesare sub forma unui ajutor umanitar în valoare totală de până la o jumătate de miliard de ruble pentru a livra combustibil diesel celor mai afectate întreprinderi agricole” – a declarat Putin în timpul convorbirilor ruso-moldovene, desfăşurate în formatul unei videoconferinţe.

Şeful statului rus a adăugat că o primă tranşă de jumătate din sumă a fost deja pregătită şi că aşteaptă din partea Republicii Moldova o listă cu întreprinderile care au nevoie cel mai mult de acest sprijin.

Preşedintele Igor Dodon a explicat că este vorba despre ajutoare financiare pe care fermierii îi vor primi pentru a cumpăra combustibil cu preţ redus de la staţiile Lukoil.

Cu aceşti bani fermierii vor putea achiziționa motorină la stațiile de alimentare Lukoil cu o reducere de 10-12%.

 

 

Comentarii