Zeci de nostalgici ai regimului comunist s-au adunat, de Crăciun, la mormântul Ceauşeştilor

miercuri, 25 decembrie 2019, 11:47
1 MIN
 Zeci de nostalgici ai regimului comunist s-au adunat, de Crăciun, la mormântul Ceauşeştilor

Aproximativ 20-30 de persoane s-au adunat, în dimineaţa de Crăciun, la mormântul cuplului dictatorial, la 30 de ani de la execuţia celor doi. Cu o prezenţă din ce în ce mai redusă în fiecare an, nostalgicii au aprins lumânări, au depus coroane şi au recitat poezii în memoria Elenei şi a lui Nicolae Ceauşescu. 

”Cel mai bun conducător al României a fost Ceauşescu”, spune unul dintre ei. ”Şi acum va fi Cumpănaşu, Alexandru Cumpănaşu!”, completează altul. ”Fără politică d-asta modernă, fără Cumpănaşu!”, intervine un al treilea. După ce mai împărtăşesc experienţele din ”Epoca de Aur”, ia cuvântul un alt nostalgic:

”Noi aşa am ştiut să facem tot ce am făcut! În urma noastră rămân amintirile celor care îi critică, în sensul că o perioadă scurtă istorică, de 10 ani maxim, în care noi am suferit crâncen de lipsurile determinate de acest război pe care l-a dus statul român cu Partidul Comunist pentru ţara asta, în sensul de a-i câştiga independenţa şi suveranitatea deplină, pe care a şi câştigat-o în martie 1989. Aceste lucruri se pare că sunt minore, pentru mulţi este minor că românii au reuşit să construiască o clădire, aşa cum este Palatul Republicii, Palatul Parlamentului de astăzi, în care cei care condamnă şi critică îşi desfăşoară activitatea!” spune unul dintre participanţi.

Citiţi materialul integral pe G4media.ro

 

 

Comentarii