anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

15.000 de elevi din Iaşi dau simulări pentru Evaluarea națională sau Bacalaureat

GALERIE
examen
 • examen
- +

Aceştia dau până joi simulări fie la evaluarea naţională, fie la bacalaureat. Ce este bine de ştiut?

Aproape 15.000 de elevi din judeţul Iaşi vor susţine în perioada 25 - 27 ianuarie o simulare fie a evaluării naţionale, fie a probelor scrise la bacalaureat. Activităţile de simulare sunt organizate de Inspectoratul Şcolar în 172 de şcoli pentru cei 8.045 de elevi de clasa a VIII-a şi în 48 de unităţile şcolare pentru cei 6.417 elevi din clasele a XII-a sau a XIII-a.

Astăzi, 25 ianuarie, de la ora 9.00, este programată proba scrisă la limba şi literatura română - atât la simularea pentru evaluarea naţională, cât şi pentru bacalaureat. La fel şi miercuri, 26 ianuarie, la matematică, în aceeaşi zi fiind programată şi simularea la Istorie pentru bacalaureat. Pe 27 ianuarie este programată proba la alegere a profilului şi specializării parcurse pentru elevii de clasa a XII-a. Evaluarea lucrărilor va fi realizată după toate rigorile examenelor naţionale. Elevii vor primit rezultatele la începutul lunii februarie.

„Fiecare unitate şcolară îşi va analiza rezultatele proprii şi îşi va stabili propriul program de activităţi remediale, menit să asigure o pregătire cât mai bună tuturor elevilor care vor susţine, la finalul anului şcolar, fie evaluarea naţională, fie examenul de bacalaureat”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

Aceştia au mai specificat că prin astfel de exerciţii se încearcă familiarizarea elevilor cu rigorile examenului, conştientizarea necesităţii unei „pregătiri temeinice”, dar şi „importanţa accesării unui traseu profesional de succes”.

Reprezentanţii ISJ insistă asupra faptului că simularea este mai importantă anul acesta decât în alţi ani fiindcă pandemia a impus o pregătire disproporţionată: unii copii au stat mai multe ore online şi au avut pregătirea întreruptă, alţii nici online nu au putut participa la ore fiindcă nu a existat semnal mobil acasă sau în apropiere. Alţi elevi nu au beneficiat de dispozitivele necesare pentru conectarea la ore, deşi din acest punct de vedere şcolile şi primăriile au făcut achiziţii, inclusiv prin proiecte europene, în ultimii doi ani.

„Este esenţial, pentru pregătirea riguroasă a acestora, să fie identificate, din timp, eventualele lacune acumulate sau diferitele aspecte mai puţin înţelese sau aprofundate. Simularea se va desfăşura în condiţii identice cu cele ale examenelor reale, elevii se vor deprinde cu atmosfera de examen, cu supravegherea prin intermediul camerelor audio-video, cu încadrarea în timpul propus, cu redactarea subiectului pe foi standard sau tip broşură, pentru cei aflaţi la finalul gimnaziului, cu documentele şi instrumentele de lucru necesare”, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Subiectele vor fi elaborate de comisii de lucru la nivel judeţean şi vor respecta structura propusă de Ministerul Educaţiei pentru acest an şcolar, având un nivel considerat a fi mediu de dificultate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.