„Bac”-ul de toamnă începe azi: emoţii mari în aproape 1.300 de familii din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

„Bac”-ul de toamnă începe azi: emoţii mari în aproape 1.300 de familii din Iaşi

Cum se vor desfăşura probele şi care sunt măsurile anti-Covid pregătite? n rezultatele vor fi anunţate peste două săptămâni.

GALERIE
Bacalaureat_Toamna
 • Bacalaureat_Toamna
- +

1.280 de absolvenţi de liceu din judeţul Iaşi s-au înscris pentru bacalaureatul de toamnă, prima probă scrisă a sesiunii desfăşurându-se astăzi, în patru centre de la nivelul municipiului Iaşi. Astfel, astăzi, 16 august, are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, urmând ca mâine, 17 august, să se desfăşoare proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 18 august, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Pentru susţinerea probelor scrise, în judeţ s-au înscris 1.280 de candidaţi, dintre care 876 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 404 candidaţi din promoţiile anterioare. 

Pentru 7 absolvenţi provenind din 3 şcoli ale judeţului Iaşi, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a propus adaptarea procedurilor de susţinere a examenului în vederea asigurării condiţiilor de egalizare a şanselor, fiind elevi cu cerinţe educaţionale speciale. Primelor rezultate se vor afişa, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, pe data de 31 august, până la ora 12, iar eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12-18, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

Probele scrise vor începe de la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. De asemenea, conform reglementărilor în vigoare, în fiecare centru de examen va dispune de de asistenţă medicală, echipamente şi materiale de protecţie, intrările şi ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat, iar în sălile de clasă în care se desfăşoară probele distanţa dintre candidaţi va fi de cel puţin 1 metru unul faţă de celălalt sau distanţa maximă posibilă. Totodată, fiecare persoană care are drept de acces în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare, sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini, în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie, iar colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate şi semnalizate. În acelaşi timp, este interzis schimbul de obiecte personale între candidaţi. Candidaţii au la dispoziţie trei ore pentru redactarea lucrării din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor, iar de prelungirea timpului, cu maximum două ore, beneficiază doar elevii cu cerinţe educaţionale speciale pentru care Comisia Judeţeană de Organizare a examenului de bacalaureat a aprobat acest lucru, în urma unei cereri depuse. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Cei care vor susţine proba scrisă pot folosi la redactarea lucrărilor doar obiecte de scris cu cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen şi sunt interzise mijloacele de calcul sau orice suport de scris în afara celor oferite în cadrul examenului. Este interzisă introducerea în sălile de examen a ghiozdanelor, genţilor sau sacoşelor de orice fel sau mijloace electronice. Candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă, iar media notelor trebuie să fie cel puţin 6 pentru a fi consideraţi promovaţi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X