Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

GALERIE
puls
  • puls
- +

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Ar fi vorba, zice-se, de faptul că nu ştie unde să mai ducă avionul ăla hârbuit pe care şi l-a cumpărat pe din două cu amicul dom’ Mitică, şi care stă la ruginit într-un şopru la aeroport pe motiv că reparaţia e mai scumpă decât au dat pe el.

Beleaua cât casa e însă alta: azi sau mâine oamenii puşi de nea Măricel în funcţie la aeroport îşi vor lua tălpăşiţa de acolo, împinşi de la spate de liberali. Iar împreună cu aceştia va pleca cât de curând şi dom’ Mitică, din postul de şef. Ceea ce, logic, va ridica o altă problemă logistică: cum mai stă avionaşul celor doi acolo şi pe ce bază legală? Iar ca să-l duci în curtea vilei din Copou, iarăşi nu ţine figura, că iese scandal cu soţia.

Dar, pentru că îi ştim în pană de idei, am zis să le dăm noi una bună, ca să scape de griji, dacă tot vor să-l tragă pe şosea până în halele de la Tehnoton, aşa cum am auzit: nu ar fi mai bine, în drum spre într-acolo, să-l tragă direct pe dreapta, la Remat? Că tot e-n drum...

Aţi auzit de Penticostal National League? Notaţi, ca să nu spuneţi apoi că nu v-am spus!

De ceva vreme, prin mediile mai informate ale politichiei liberale, fie ea de Bahlui sau de Dâmboviţa, circulă una bucată informaţiune tare interesantă, despre aşa-numita Penticostal National League (PNL). Adicătelea o ligă politică ce ar reprezenta de fapt adevăratul şi viitorul PNL, prescurtarea fiind, aşa cum vedeţi, aceeaşi, dar în care nu este admis orişicine. Iar jupânul din capul mesei ar fi, logic, herr presidente Klaus.

De-un par egzamplu, se mai zice că în noua Penticostal National League baronii vechi vor fi daţi deoparte unul câte unul, premarele Chirica de la Iaşi fiind şi el asociat liderilor vechi. Iar printre oamenii lui her presidente ar fi, zice-se, junele lider Sighiartău, dar şi alţii precum evroparlamentarul Sigfried Mureşan şi alţii la fel de afiliaţi religios, de prin judeţele vestice, bazin electoral copios al liberalilor. În îngrengătura asta zice-se că liderul ieşean Alexe e pe la mijloc pe undeva, stând încă pe fază ca să vadă cum se vor alege apele în viitorul guvern.

Boon, acuma, doi la mână, când am auzit prima dată chestiunea asta, parcă nu prea ne-a venit a o crede. Dar, când auzim mai nou că her presidente vrea pentru după alegeri un alt premier decât nea Şică, iar printre cei vizaţi sunt tinerii din acest noul PNL, iacătă că suntem cam nevoiţi să plecăm urechea la variantă. Până una sau alta, haideţi să reţinem ce-am vorbim: vă aducem noi aminte când se fac listele pentru viitorul guvern. Să nu spuneţi că nu aţi ştiut...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.