anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

GALERIE
puls
 • puls
- +

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Ar fi vorba, zice-se, de faptul că nu ştie unde să mai ducă avionul ăla hârbuit pe care şi l-a cumpărat pe din două cu amicul dom’ Mitică, şi care stă la ruginit într-un şopru la aeroport pe motiv că reparaţia e mai scumpă decât au dat pe el.

Beleaua cât casa e însă alta: azi sau mâine oamenii puşi de nea Măricel în funcţie la aeroport îşi vor lua tălpăşiţa de acolo, împinşi de la spate de liberali. Iar împreună cu aceştia va pleca cât de curând şi dom’ Mitică, din postul de şef. Ceea ce, logic, va ridica o altă problemă logistică: cum mai stă avionaşul celor doi acolo şi pe ce bază legală? Iar ca să-l duci în curtea vilei din Copou, iarăşi nu ţine figura, că iese scandal cu soţia.

Dar, pentru că îi ştim în pană de idei, am zis să le dăm noi una bună, ca să scape de griji, dacă tot vor să-l tragă pe şosea până în halele de la Tehnoton, aşa cum am auzit: nu ar fi mai bine, în drum spre într-acolo, să-l tragă direct pe dreapta, la Remat? Că tot e-n drum...

Aţi auzit de Penticostal National League? Notaţi, ca să nu spuneţi apoi că nu v-am spus!

De ceva vreme, prin mediile mai informate ale politichiei liberale, fie ea de Bahlui sau de Dâmboviţa, circulă una bucată informaţiune tare interesantă, despre aşa-numita Penticostal National League (PNL). Adicătelea o ligă politică ce ar reprezenta de fapt adevăratul şi viitorul PNL, prescurtarea fiind, aşa cum vedeţi, aceeaşi, dar în care nu este admis orişicine. Iar jupânul din capul mesei ar fi, logic, herr presidente Klaus.

De-un par egzamplu, se mai zice că în noua Penticostal National League baronii vechi vor fi daţi deoparte unul câte unul, premarele Chirica de la Iaşi fiind şi el asociat liderilor vechi. Iar printre oamenii lui her presidente ar fi, zice-se, junele lider Sighiartău, dar şi alţii precum evroparlamentarul Sigfried Mureşan şi alţii la fel de afiliaţi religios, de prin judeţele vestice, bazin electoral copios al liberalilor. În îngrengătura asta zice-se că liderul ieşean Alexe e pe la mijloc pe undeva, stând încă pe fază ca să vadă cum se vor alege apele în viitorul guvern.

Boon, acuma, doi la mână, când am auzit prima dată chestiunea asta, parcă nu prea ne-a venit a o crede. Dar, când auzim mai nou că her presidente vrea pentru după alegeri un alt premier decât nea Şică, iar printre cei vizaţi sunt tinerii din acest noul PNL, iacătă că suntem cam nevoiţi să plecăm urechea la variantă. Până una sau alta, haideţi să reţinem ce-am vorbim: vă aducem noi aminte când se fac listele pentru viitorul guvern. Să nu spuneţi că nu aţi ştiut...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.