Doi mari specialişti în cancer din Leeds şi din Belgrad, distinşi la UMF Iaşi

vineri, 15 martie 2019, 20:41
1 MIN
 Doi mari specialişti în cancer din Leeds şi din Belgrad, distinşi la UMF Iaşi

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ a acordat ieri titlul de Doctor Honoris Causa unor specialişti în domeniul patologiei şi chirurgiei cancerului colorectal. 

Titlul onorific a fost oferit lui Philip Quirke, profesor de patologie la Yorkshire Cancer Research Centenary, director al Departamentului de Patologie şi Biologie a Tumorii de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, precum şi lui Zoran Krivokapic, profesor de chirurgie la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Belgrad, Serbia, şi director al Departamentului de Coloproctologie din cadrul primei Clinici Chirurgicale din Belgrad.

„Ca medic chirurg, prof.dr. Zoran Krivokapic a operat peste 5.000 de pacienţi diagnosticaţi cu carcinom colorectal, a efectuat peste 150 de reconstrucţii ale sfincterului şi a iniţiat peste 40 de proceduri chirurgicale şi de diagnostic noi în domeniul medicinei coloproctologice. Este autorul a 580 de lucrări ştiinţifice, a 49 de monografii şi a condus numeroase asociaţii profesionale, atât din ţară, cât şi din străinătate“, au precizat reprezentanţii UMF Iaşi. De asemenea, prof.dr. Philio Quirke este autorul a peste 360 de articole în reviste ştiinţifice de prestigiu, a trei cărţi şi a 27 de capitole în volume de specialitate, precum şi a unor importante ghiduri şi protocoale chirurgicale. 

Comentarii