De Business

Punem punctul pe știi

Două mari companii caută programatori şi ingineri la Iaşi

miercuri, 17 ianuarie 2018, 02:50
2 MIN
 Două mari companii caută programatori şi ingineri la Iaşi

Compania care dezvoltă soluţii software la comandă, preponderent pentru firme din străinătate care activează în industriile auto, comerţ electronic, telecom, media şi sănătate, Fortech, a scos 50 de posturi pentru birourile din Iaşi, Cluj şi Oradea. Acestea sunt adresate cu precădere programatorilor cu experienţă în tehnologiile JAVA, NET, Automation QA, Web Deve­lop­ment. 

Conform datelor furnizate în presă de Ziarul financiar, 75% dintre aceste joburi se adresează birourilor din Cluj, iar 25% sunt pentru centrele regionale din Oradea şi Iaşi. „În primele şase luni ale anului am vizat o creştere a echipelor regionale din Iaşi şi Oradea, pentru birourile deschise acolo în anul precedent şi am menţinut ritmul de recrutare pentru birourile din Cluj. Aproximativ 50% dintre noii noştri colegi sunt specialişti cu minimum trei ani de experienţă. Vom cont­inua programul nostru de pre-em­ploy­ment, care a devenit deja tradiţie şi vizează o pregătire intensivă pentru înce­pători pe subiecte ce acoperă ma­jo­ritatea tehnologiilor tradiţio­nale’’, a declarat pentru ZF Transil­va­nia Călin Văduva, fondatorul şi CEO-ul Fortech.

În prezent, echipa Fortech numără peste 600 de angajaţi şi colaboratori, cu diferite arii de expertiză şi grade de senioritate. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 100,7 milioane de lei (22,4 milioane euro), un profit net de 14,5 milioane de lei (3,3 milioane euro). Cea de-a doua companie, de astă dată de origine franceză, Alten, deschide la Iaşi săptămâna aceasta un sediu de servicii pentru care există deja 160 de angajaţi iar până la finalul anului se va ajunge la 200. Grupul francez Alten, cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică se extinde în România, în centrele din Iaşi şi din Bucureşti.

„Am ales Iaşul ca destinaţie pentru noul centru de servicii pe care îl deschidem în România deoarece este al doilea cel mai mare oraş din România după numărul de locuitori, având o populaţie de circa 300.000 de persoane. De asemenea, Iaşul are universităţi care instruiesc 75.000 de studenţi care au abilităţile necesare pentru o carieră în cadrul Alten. În plus, avem o subsidiară a grupului Atexis în Iaşi de 10 ani“, au spus reprezentanţii Alten. În Iaşi, compania caută absolvenţi de masterat în inginerie (specializaţi în mecanică, electrică, electronică şi aprovizionare), care să lucreze pentru clienţi din industriile automotive, aeronautică, energie şi căi ferate. 

 

 

Comentarii