Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

(FOTO) O zi la firma din Iaşi care lucrează cu Rolls Royce, Ferrari şi Porsche

GALERIE
prehpreh2preh3preh4preh7
  • preh
  • preh2
  • preh3
  • preh4
  • preh7
- +

Dan Zaharia, consultant în cadrul companiei de imobiliare Extind, se apropie de încheierea celei de-a doua săptămână de lucru în cadrul birourilor moderne din Iași.

El și-a propus „să intre în pielea corporatiștilor" la începutul lunii martie 2021 și să facă un tur al clădirilor de birouri din orașul nostru, lucrând câte o zi din sediul unei firme cu activitate în sectorul IT & Outsourcing. Vorbim de peste 10 astfel de companii de pe piața locală, atât românești, cât și multinaționale.

Ness Digital Engineering Iasi, Grapefruit Romania, Centric IT Solutions Romania și HCL Technologies Romania l-au găzduit pe Dan Zaharia zilele trecute în sediile lor, iar astăzi ne povestește cum a decurs o zi de lucru într-un birou al companiei Preh Romania. Urmează Buck Romania, Veo Worldwide Services, Mambu, Bytex Technologies, SCC Romania, CGM Software Romania, Continental, Cegeka Romania și, potrivit lui Dan Zaharia, lista este încă deschisă.

El arată că toate companiile au implementat noi proceduri operaționale pentru prevenirea răspândirii virusului, astfel încât angajații care aleg să lucreze de la birou să fie în deplină siguranță.  

Redăm mai jos JURNALUL DE BIROU al lui Dan Zaharia:

Companie:  Preh Iasi

Prezența în România: Birouri in Iasi din 2017 si fabrica din 2009 in Parcul Industrial Brașov – Ghimbav

Nr. angajați: 105 in Iasi

Nr. angajări in ultimele 12 luni:  48

Suprafață birouri:  2000 mp (4 etaje)

Clădire: Sandru Office

Corporate car Premium Nordic Cars Iasi: Volvo XC90 Recharge T8 Twin engine PLUG-IN Hybrid AT8 EAWD Inscription (7 locuri)

Meniul gătit de Soft & Grace: Supa crema de dovlecel cu nuci; Spaghetti carbonara; Ștrudel cu mere si sos de zmeura

Dacă sunteți în mașina pe drum spre birou, uitați-vă cu mai multă atenție la bord. Exista șanse reale ca butoanele de pe bordul mașinii voastre să fi fost proiectate la #Preh.

Am ajuns dimineața la birou, am conectat mașina la stația de încărcare gratuită de la parterul clădirii de birouri si am urcat la etajul 4. Peisaj familiar, pentru că și aici, echipa Extind a intervenit în alegerea in 2017 si extinderea din 2019 a birourilor Preh din Iasi.

Am rămas impresionat de SpaceMouse, un fel de mouse specializat pentru munca de proiectare pe care le aveau in dotare colegii din departamentul de cercetare - dezvoltare condus de Adrian Sîrbu, Group Leader Mechanical Design.

Au urmat discuții aplicate la o cafea bună cu Liliana Osz, R&D Site Manager Iasi, despre perspectivele industriei auto, calitatea bună a polului de talente alimentat de absolvenții de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi și planurile de dezvoltare ale Preh in contextul actual. Am vizitat cele 4 etaje deținute de Preh, iar viziunea de la etajul 9 asupra orașului e extraordinară.

Bineînteles ca nu m-am dat plecat din birou decât după ce am primit confirmarea că bateria electrică de la XC90 era incarcata full. Și parcă apasam altfel, mai cu admiratie si curiozitate, pe butoanele de control de pe bordul masinii după tot ce am aflat de la echipa de ingineri din Preh.

Planuri pentru 2021

Creșterea echipei cu aproximativ  50%, pentru a implementa împreună cu colegii experimentați, proiectele castigate de echipa din Iasi la începutul acestui an. Integrarea noilor colegi in familia Preh precum si  dezvoltarea competentelor cheie actuale cu focus pe calitatea dezvoltării produselor in concordanță cu standardele automotive.

Implicarea in comunitate in ultimul an

Workshop-uri  efectuate in cadrul facultăților de profil, participarea la evenimentele organizate de universitate, colegi de excepție  care s-au alaturat Preh Iasi încă din timpul liceului, colaborare cu asociații implicate in ajutorarea copiilor din medii defavorizate .

Scurtă prezentare a companiei

Preh este o companie germană cu peste 100 de ani de experiență in industria mecatronicii, dintre care  30 ani in industria automotive, companie care tinteste inovarea continua si produsele premium (Mercedes, BMW, Audi, Porsche, Rolls Royce, Ferrari, VW, Ford Lincoln, etc).

Dezvoltând competente si tehnologii cheie si cu o integrare tehnologica pe verticala, Preh reprezinta o combinatie excelenta cu acces pe piețele aflate in dezvoltare si in domenii de nișă precum Human Machine Interface si Electromobility.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri