ISJ implementează un proiect internaţional de creare a unor resurse educaţionale în format digital
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

ISJ implementează un proiect internaţional de creare a unor resurse educaţionale în format digital

GALERIE
isj
 • isj
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi participă până în 2023 la implementarea activităţilor proiectului „Digitalization of Training Contents for Middle Schools” (Digitalizarea conţinuturilor instruirii pentru învăţământul gimnazial”), proiect în cadrul căruia sunt implicate alte şapte instituţii din Turcia, Spania, Irlanda, Bulgaria şi România. Astfel, proiectul are drept scop dezvoltarea de resurse educaţionale în format digital la disciplinele matematică, ştiinţe şi limba engleză, în acest mod dorindu-se creşterea calităţii pedagogice a actului educaţional, dar şi îmbunătăţirea abilităţilor şi competenţelor didactice digitale ale profesorilor implicaţi.

Primele discuţii în cadrul proiectului au avut loc deja la finalul lunii noiembrie, pe 29 şi 30 noiembrie, în Turcia, la Istanbul, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi participând doi inspectori şcolari, membri ai echipei de implementare.

„La debutul celor doi ani de activitate, partenerii proiectului au analizat documentele curriculare din ţările pe care le reprezintă, specifice disciplinelor de studiu menţionate, pentru a identifica punctele comune la nivel de tematică şi standarde de competenţă, pe baza cărora vor fi construite resursele de instruire. Ulterior, acestea vor fi încorporate într-o platformă de învăţare, My Digital Class, dedicată elevilor şi profesorilor. Alături de aceasta, vor fi dezvoltate materiale de informare pentru utilizarea conţinuturilor prezentate, însoţite de sugestii de activităţi pentru evaluarea în mediul digital”, au menţionat reprezentanţii ISJ.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va coordona în cadrul acestui proiect, pe lângă activităţile comune, elaborarea unui ghid al cărui scop este de a pune la dispoziţia profesorilor repere pedagogice pentru dezvoltarea abilităţilor de antrenare a elevilor în educaţia digitală. De asemenea, partenerii proiectului vor lucra împreună la elaborarea unei „cărţi albe” ce va conţine recomandări privind abilitarea în educaţia digitală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X