Malpraxis? Femeia care se afla în stare gravă după o intervenţie de explorare endoscopică a murit

marți, 07 mai 2024, 13:17
1 MIN
 Malpraxis? Femeia care se afla în stare gravă după o intervenţie de explorare endoscopică a murit

Femeia care se afla în stare gravă după ce, la începutul lunii aprilie, a suferit o intervenţie de endoscopie a murit, iar poliţiştii din Dolj fac cercetări pentru ucidere din culpă şi afirmă că există suspiciunea unui caz de malpraxis medical.

”În continuarea cercetărilor privind evenimentul produs în seara zilei de 04 aprilie, în urma căruia o femeie de 52 de ani, din municipiul Caracal, judeţul Olt, ar fi intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenţii de explorare endoscopică, la 03.05.2024 a intervenit decesul acesteia. Având în vedere probatoriul administrat până în prezent, coroborat cu concluziile medico-legale preliminare, precum şi suspiciunea unui caz de malpraxis medical, cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluţie temeinică şi legală, prin unitatea de parchet competentă”, au transmis, marţi, reprezentanţii IPJ Dolj.

Poliţiştii deschiseseră o anchetă şi după evenimentul de la începul lunii aprilie.

”Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj s-au sesizat cu privire la faptul că, în seara zilei de 04 aprilie, o femeie de 52 de ani, din municipiul Caracal, judeţul Olt, ar fi intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenţii de explorare endoscopică, efectuată de către un bărbat din municipiul Craiova, medic chirurg. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând a fi dispuse măsuri legale”, au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.

Comentarii