anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Marea păcăleală cu suspendarea din partid: cum s-a făcut de a ajuns Costel Alexe înapoi şef la PNL?

GALERIE
costel alexe
 • costel alexe
- +

În declaraţia de interese completată cu o săptămână în urmă, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi precizează că este şi vicepreşedinte al PNL Iaşi. Funcţia deţinută în cadrul partidului este o noutate, pentru că anul trecut, la o zi după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat instituirea controlului judiciar faţă de fostul ministru al Mediului, Costel Alexe replica, la sfârşitul lunii aprilie, că se autosuspendă din toate funcţiile politice. Măsura luată atunci de şeful CJ a stârnit nedumeriri, pentru că Statutul PNL menţionează că membrii acestui partid se pot autosuspenda doar din calitatea de membru.

De altfel, în declaraţia de interese depusă anul trecut, la puţin timp după „autosuspendare”, Costel Alexe nu menţionează nicio funcţie deţinută în partid.

Pe pagina de internet pnliasi.ro, Costel Alexe nu figurează însă între numeroşii şefi ai filialei liberale ieşene. Îi regăsim în schimb pe vicepreşedinţii CJ Sorin Afloarei, secretar general, şi Marius Dangă, preşedintele Organizaţiei Municipale. Sunt prezenţi în galerie şi administratorul judeţului numit de Costel Alexe, Andrei Cazacu, şi viceprimarul Daniel Juravle, ambii având funcţia de vicepreşedinte.

Ar putea fi asta o regulă? - respectiv deţinerea unei funcţii în vârful administraţiei locale atrage şi o funcţie la vârful Organizaţiei PNL? Dacă ar fi aşa, şi primarul Iaşului ar trebui să se califice pentru o funcţie în partid. Amintim că şi Mihai Chirica s-a autosuspendat din funcţiile deţinute – preşedinte al Organizaţiei Municipale şi prim-vicepreşedinte la PNL Judeţ – după ce procurorii au dispus şi în cazul lui instituirea controlului judiciar (sub suspiciunea de fals intelectual în dosarul unui imobil „lărgit” faţă suprafaţa prevăzută în autorizaţia de construire).

Mihai Chirica ne-a declarat că nu deţine nici în prezent o asemenea funcţie. „Statutul administrativ atrage după sine şi un statut de membru al unei structuri de conducere în cadrul partidului”, a admis el. „Eu n-am candidat la nicio funcţie politică”, a adăugat primarul, arătând astfel că a citit Statutul PNL. Documentul precizează la articolul 13 că „aleşii locali ai partidului pot candida Ia funcţii de conducere în partid numai în circumscripţia electorală unde au fost aleşi sau Ia nivel naţional”. În schimb, nu se menţionează nicăieri că un primar sau preşedinte CJ intră automat pe o funcţie de conducere în PNL.

Am vrut să-l întrebăm şi pe Costel Alexe când a candidat la funcţia de vicepreşedinte şi de ce nu este afişat pe pagina de internet alături de ceilalţi vici, dar nu am primit niciun răspuns. Aceeaşi întrebare i-am adresat-o şi mai puţin vizibilului preşedinte al PNL Iaşi Alex Muraru, dar, ca de obicei, nici din această parte nu am primit un răspuns.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.