anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Medicii rezidenţi ţipă după măşti, mănuşi, substanţe dezinfectante şi biocide

GALERIE
masti
  • masti
- +

Reprezentanţii medicilor rezidenţi din România solicită ministrului Sănătăţii să crească măsurile de protecţie a personalul medical implicat în mobilizarea naţională împotriva COVID-19. 

"Este nevoie de măşti, mănuşi, de substanţe dezinfectante, substanţe biocide, şi de costume de protecţie. Un medic care nu are suficiente metode de protecţie asigurate în interacţiunea cu pacientul poate fi un vector de transmitere mult mai grav decât o persoană din populaţia generală", a declarat, pentru RFI, dr. Ioan Mirea, preşedintele Societăţii Multidisciplinare a Medicilor Rezidenţi.

“În majoritatea spitalelor, medicii rezidenţi sunt responsabili de triaj, reprezentând prima linie de interacţiune cu pacienţii. Ei sunt supuşi celor mai mari riscuri de infecţie. În cazul în care medicii nu sunt suficient de bine protejaţi în faţa noii infecţii, riscurile de a îmbolnăvi alte persoane, în special pacienţi cu multiple comorbidităţi, sunt foarte mari. “, a declarat la RFI, dr. Ioan Mirea, preşedintele Societăţii Multidisciplinare a Medicilor Rezidenţi. Este nevoie de materiale de protecţie, substanţe biocide şi de echipamente medicale, dar şi de protocoale şi metodologii dedicate, în toate unităţile sanitare, pentru pacienţii infectaţi, mai spune medicul.


În solicitarea transmisă Ministerului Sănătăţii, Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi din România (SMMR) cere alocarea de fonduri suplimentare pentru achiziţionarea de materiale de protecţie şi substanţe biocide precum şi echipamente medicale şi medicamente necesare pentru tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, în funcţie de gravitatea manifestărilor. De asemenea, se solicită implementarea de protocoale şi metodologii dedicate, în toate unităţile sanitare, pentru managementul corespunzător al pacienţilor, în special în contextul utilizării eficiente a resurselor disponibile.

"Este necesar ca în aceste zone în care există interacţiunea directă dintre interiorul şi exteriorul spitalului să existe măsuri de siguranţă, nu numai pentru medicii rezidenţi, ci pentru întreg personalul medical. (...) În momentul de faţă, sunt spitale care dispun de aceste materiale şi echipamente, cu stocuri limitate....Sunt spitale unde medicii vin cu aceste materiale consumabile de pe secţiile lor, în camerele de triaj. Unii dintre ei poate achiziţionează din bani personali aceste materiale", a precizat dr. Ioan Mirea.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.