Ministrul Culturii, la ZdI TV – De ce ar trebui să se retragă Mihai Chirica şi Costel Alexe?

marți, 24 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Ministrul Culturii, la ZdI TV – De ce ar trebui să se retragă Mihai Chirica şi Costel Alexe?

Urmăriţi un interviu interesant cu Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, care a venit în studioul TV la “Ziarul de Iaşi”.

Este Iaşul, într-adevăr, capitala culturii, sau formularea este doar un stereotip, menit să flateze orgoliul unui oraş subfinanţat şi lipsit de investiţii în infrastructura culturală şi nu numai? De ce nu a dat Iaşul niciun ministru al Culturii în ultimii 34 de ani?

Ce şanse sunt pentru construcţia noului sediu al Operei şi în ce constă divergenţa cu administraţia locală condusă de primarul Mihai Chirica? Care ar fi totuşi atuurile Iaşului în peisajul cultural naţional?

Cum afectează problemele pe care le au cu Justiţia cei doi edili, Mihai Chirica şi Costel Alexe, capacitatea lor de a produce şi de a pune în practică proiecte finanţate din fonduri europene şi nu numai? De ce trebuie să se “retragă”? Ce înseamnă “centru” şi ce înseamnă “local” în administraţie? Cum se raportează acum ministrul “Romaşcanu” la “monştrii sacri” de altădată ai PSD Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc?

Cum împacă discursul moralizator la adresa “penalilor” cu faptul că a făcut parte dintr-un guvern năşit de Liviu Dragnea? Ce spune despre miniştrii plagiatori şi, în particular, despre cazul Bode? De ce caută PSD un intelectual la preşedinţie şi dacă Geoană poate fi acesta?

Are PSD o problemă de deficit în această privinţă, şi cărui fapt i se datorează? Este Moldova vitregită de investiţii? De ce nu produce lideri care să-i apere suficient de bine interesele. Despre toate acestea, dar şi multe altele, în interviul pe care redactorul şef Toni Hriţac l-a luat în studioul ZdI TV ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu.

Comentarii