anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Pluguşorul Preşedintelui Klaus Johannis: Am păstrat mereu distanţa,/Că acelaşi lucru e/PSD sau PNL!/

GALERIE
Iohannis uratura
 • Iohannis uratura
- +

Aho, aho und guten/Tag! Mâine se-nnoieşte anu':/Am venit din nou, cu drag,/Mingea-n gaură s-o bag/Pe terenul din Pianu./Sunt Iohannis Klaus, zis Werner;/Când mai las crosa din mână,/Cam o zi pe săptămână,/Port costumul alb de chelner/Şi poporul îl servesc:/De aceea urmăresc/Fără multă îngrijorare,/Dar cu mare interes,/Cum Guvernu-i de succes,/Plin de oameni de valoare/Şi asta, deoarece/Viitorul nostru e/Alături de PSD/Şi ceva UDMR!/Trageţi plugul repede,/Prin întreaga alianţă,/Să plec şi eu în vacanţă:/Hăăăi-hăi!/

Acum, la sfârşit de an,/Am venit cu pluguşorul,/Să urez din nou poporul./Capră e Rareş Bogdan,/Că-i plecat de dimineaţă/Până la Buzău, în piaţă./Ciolacu şi-a dat concursul/Şi s-a îmbrăcat ca ursul,/Iar colegul Hunor Baci/Molfăie kurtos kalacs./Am fost ales preşedinte,/Omul cel mai important,/Pus în vârf, să reprezinte/Un simbol echidistant;/De când este alianţa,/Am păstrat mereu distanţa,/Că acelaşi lucru e/PSD sau PNL!/Trageţi plug cu patru boi,/Că le-am dat ţara-napoi! Hăăăi-hăi!/

M-au ales, să vă explic,/C-am fost răul cel mai mic;/De-aia s-au mobilizat/Din Moldova în Banat/Şi, la orice ambasadă,/Au stat ore lungi la coadă/Ca, pe vremuri, la Gostat,/Să avem aici un stat/Curat şi civilizat./Acum toţi m-au acuzat/Că m-am desprins de popor/Şi m-am şters cu votul lor,/Că le-am distrus visele,/Pe motiv de USL,/C-am băgat ţara în şanţ/Şi, de fapt, nici n-aş fi neamţ,/Că nu sunt etnic german,/Ci de prin Teleorman.../Trageţi plug spre noul an!/Trageţi plugul pas cu pas,/Pluguşor mânat de-un sas,/Că atât ne-a mai rămas:/Nu e chef, ci parastas!/Trageţi plugul până-n zare,/Spre Miami sau Canare!/Hăăăi-hăi!/

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.