Postările lui Florin Cîţu pe Facebook primesc “Like-uri” de la conturi cu nume ruseşti şi vietnameze

sâmbătă, 06 noiembrie 2021, 19:14
1 MIN
 Postările lui Florin Cîţu pe Facebook primesc “Like-uri” de la conturi cu  nume ruseşti şi vietnameze

Ultimele postări făcute pe Facebook de premierul Florin Cîţu au ajuns să fie apreciate cu „Like”-uri în mod covârşitor de conturi false cu nume ruseşti şi vietnameze, părând a face parte dintr-o fermă de troli a PNL. Într-un sondaj din luna octombrie comandat de PSD, Florin Cîţu avea o cotă de încredere de 7% în rândul românilor.

 

Postarea de ieri a preşedintelui PNL a strâns până în momentul publicării acestui articol 286 de reacţii de furie, 114 de râs şi 499 de like-uri. Însă like-urile au venit într-un procent covârşitor de pe conturi cu nume ruseşti sau vietnameze. Unele din aceste conturi par create recent şi se au reciproc în lista de prieteni, părând a forma o reţea de tip „troll farm”. Unii din utilizatori au sesizat situaţia, de exemplu Paul Suciu comentând la postarea de ieri că „Toate likeurile sunt conturi false ruse sau vietnameze”.

Aceeaşi situaţie şi la o postare anterioară de vineri a premierului, în care îşi anunţa participarea la evenimentul „Topul Naţional al firmelor private din România”. La postarea de joi seara cu declaraţiile de presă făcute de premier numărul de like-uri de pe conturi ce par false nu a reuşit să acopere numărul de reacţii de furie. Aceasta este postarea în care preşedintele PNL anunţa că „am găsit cu PSD multe lucruri care pot să ne unească”.

Comentarii