anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Profesori de la Politehnică şi USV Iaşi vor participa la realizarea unui clasament al universităţilor din România

GALERIE
cuza
 • cuza
- +

Un prorector de la Universitatea Tehnică „Gheorge Asachi” din Iaşi va face parte din grupul de lucru constituit la nivel naţional care va realiza un ranking al universităţilor din România. Astfel, conform Ordinului de Ministru nr. 5.492/2021, prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, actual prorector al TUIASI responsabil cu cercetarea, dezvoltarea şi inovarea, va participa în cadrul exerciţiului naţional de metaranking.

În Ordinul de Ministru amintit se stipulează faptul că înfiinţarea High Level Experts Group (HLEG) va funcţiona în cadrul Ministerului Educaţiei şi are trei responsabilităţi specifice şi limitate. Astfel, acest organism va propune spre aprobare ministerului metodologia în vederea realizării unui exerciţiu naţional de metaranking, va colabora cu experţi şi organisme internaţionale cu expertiză în domeniul ierarhizării din învăţământul superior, dar va avea drept responsabilitatea şi realizarea unui raport anual de metaranking. Potrivit reprezentanţilor Politehnicii ieşene, din acest organism constituit la nivel naţional va face parte şi un reprezentant al Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, alături de reprezentanţi de la Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi Universitatea de Arte din Târgu Mureş.

„Nominalizarea în HLEG atrage după sine o mare responsabilitate, pe lângă satisfacţia profesională de a avea un cuvânt de spus într-un domeniu atât de sensibil cum este clasificarea universităţilor. În final nu este vorba despre o simplă constatare a unui scor sau a unui cumul de indicatori, ci de a găsi cel mai echilibrat mod de apreciere a impactului pe care o universitate îl are asupra societăţii şi a evoluţiei socio-economice în general. Există numeroase organizaţii internaţionale care au propriile criterii de clasificare, iar universităţile din România au deja direcţii strategice de acţiune pentru a se poziţiona cât mai onorabil în aceste rankinguri”, a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin.

Iniţiativa de a realiza un metaranking la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei ar avea ca scop, potrivit precizărilor reprezentanţilor Politehnicii ieşene, pe de o parte realizarea şi actualizarea clasificării universităţilor din România, dar şi finanţarea prioritară, pe baza rezultatelor fiecărei instituţii. „Pentru o componenţă echilibrată a comisiei, care să reflecte pe cât posibil domeniile de interes ale universităţilor, în cadrul întâlnirii Consiliului Naţional al Rectorilor de la Braşov, de la începutul lunii octombrie, am propus ca fiecare consorţiu să înainteze un reprezentant. Propunerea mea a fost agreată, în comisie regăsindu-se toate consorţiile universitare din România”, a explicat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI, care a precizat că în acest fel comisia care va realiza metaranking-ul va fi una echilibrată, capabilă să analizeze pertinent domeniile universitare. (A.M)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.