Proiectul Sălii Polivalente Iași va fi revizuit: sala trebuie mutată cu 345 metri. Licitație lansată de Primărie

vineri, 05 aprilie 2024, 03:00
1 MIN
 Proiectul Sălii Polivalente Iași va fi revizuit: sala trebuie mutată cu 345 metri. Licitație lansată de Primărie

Primăria Iași a lansat o licitație pentru revizuirea proiectului Sălii Polivalente. Demersul municipalității vine în contextul în care, în februarie 2024, Guvernul a preluat această investiție cu scopul de a o finanța prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Potrivit caietului de sarcini, revizuirea este necesară în urma mai multor modificări survenite de la momentul elaborării documentației inițiale. Principalul motiv constă în realizarea de către Ministerul Sănătății a unui studiu de coexistență în cazul Sălii Polivalente și a Spitalului Regional de Urgență (SRU). Acest studiu a determinat mutarea primului obiectiv menționat la o distanță minimă de 345 metri de SRU.

Mutarea determină realizarea unui nou studiu geotehnic în cazul Sălii Polivalente și, în același timp, trebuie respectate anumite condiții impuse de Inspectoratului pentru Situații de Urgență și alte rapoarte sau avize întocmite pentru amplasamentul inițial.

Termenul de realizare a revizuirii documentației este de 30 de zile. Conform Primăriei, CNI a solicitat „de urgență” depunerea proiectului tehnic și a autorizației de construire. Rămâne de văzut în ce măsură proiectul refăcut va determina o eventuală creștere a nivelului investiției.

„La elaborarea documentației tehnice, ofertantul va ține cont de toate prevederile și condiționările cuprinse în documentațiile: studiul de coexistență cu SRU, studiul geotehnic pentru noul amplasament, condiționările impuse de avizul ISU, raportul nZEB”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria a estimat valoarea contractului pentru revizuirea proiectului la circa jumătate de milion de lei. Firmele interesate pot depune oferte până pe 15 aprilie.

Comentarii