Topul vaccinării în liceele ieşene: Informatica, pe locul I cu peste 91%
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Topul vaccinării în liceele ieşene: Informatica, pe locul I cu peste 91%

GALERIE
Grigore Moisil
 • Grigore Moisil
- +

La nivelul judeţului, în învăţământul preunuiversitar, rata de vaccinare a cadrelor didactice este de 61,7%. Pe primul loc este Liceul de Informatică, cu o rată de peste 91%, urmat de Colegiul „Negruzzi” cu 83% şi Colegiul „Eminescu” cu 80,3%.

Şcolile din judeţul Iaşi, dar şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, au afişat în cursul zilei de ieri, 1 noiembrie, rata de vaccinare de la nivelul instituţiilor. Totodată, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, rata de vaccinare la nivelul judeţului este de peste 61%. În ceea ce priveşte situaţia la nivelul instituţiilor, „Ziarul de Iaşi” a consultat cifrele publicate de către cele mai importante instituţii de învăţământ de la nivelul municipiului, cea mai bună situaţie fiind înregistrată la Liceul de Informatică, unde peste 91% dintre angajaţi s-au vaccinat cu cel puţin una dintre dozele de vaccin.

Instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au publicat în cursul zilei de ieri situaţia vaccinărilor în rândul angajaţilor la început de noiembrie, cele mai cunoscute instituţii de învăţământ din municipiul Iaşi înregistrând o rată de vaccinare de peste 70%. Pe lângă colegiile, liceele şi şcolile din judeţ, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a publicat situaţia vaccinării de la nivelul instituţiei. Astfel, potrivit datelor publicate, rata de vaccinare a angajaţilor ISJ este de 91,07%, fiind vorba de 56 de angajaţi. Raportat la personalul care deţine funcţii de conducere, de îndrumare şi control, ponderea celor vaccinaţi este de 97,30%. La nivelul judeţului, potrivit reprezentanţilor ISJ Iaşi, pe 25 octombrie erau vaccinate 5.444 de cadre didactice, adică 61,72% din total.

„Precizăm că  numărul angajaţilor care se adresează centrelor de vaccinare este în creştere, situaţia exactă referitoare la numărul persoanelor vaccinate, precum şi la ponderea personalului vaccinat, raportat la numărul totalul al angajaţilor, va fi publicată, începând de astăzi, 1.11.2021, pe site-urile instituţiilor de învăţământ”, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Situaţia vaccinării la liceele şi colegiile de elită

În ceea ce priveşte situaţia vaccinării la nivelul liceelor şi colegiilor de elită, cea mai bună situaţie este înregistrată la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”. Potrivit informaţiilor publicate pe site, 91,17% dintre angajaţi au cel puţin o doză de vaccin la acest moment, fiind vorba de 93 de persoane vaccinate.

Un procent de vaccinare bun este înregistrat şi la Colegiul „Negruzzi”, unde 83% dintre angajaţi sunt vaccinaţi, adică 92 de persoane dintre cele 111 angajate.

Un procent de peste 80% (80,37%) este înregistrat şi la Colegiul „Eminescu”, iar la Colegiul Naţional 76 dintre cei 95 de angajaţi s-au vaccinat, adică 80% din personal.

La Colegiul „Racoviţă”, una dintre şcolile cu cele mai bune rezultate şcolare de la nivelul municipiului, a înregistrat însă o rată de vaccinare mai scăzută decât a şcolilor de pe primele poziţii. Astfel, doar 75,2% dintre angajaţi sunt vaccinaţi în acest moment din totalul de 93 de angajaţi. Practic, Colegiul „Vasile Alecsandri” a depăşit procentual Colegiul „Racoviţă”, la nivelul unităţii de învăţământ amintite fiind vaccinate cu cel puţin o doză 63 de persoane, adică 75,90% dintre angajaţi.

La Liceul „Cantemir”, ponderea personalului vaccinat este 74,44%, raportat la numărul total al angajaţilor, unitatea de învăţământ subliniind că 100% din personalul din conducere este vaccinat.

De asemenea, la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi sunt 57 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, adică 71.95% din numărul total de angajaţi, iar la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” 74 dintre cei 103 angajaţi s-au vaccinat, adică 71,84%.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X