Topul vaccinării în liceele ieşene: Informatica, pe locul I cu peste 91%

marți, 02 noiembrie 2021, 02:59
3 MIN
 Topul vaccinării în liceele ieşene: Informatica, pe locul I cu peste 91%

La nivelul judeţului, în învăţământul preunuiversitar, rata de vaccinare a cadrelor didactice este de 61,7%. Pe primul loc este Liceul de Informatică, cu o rată de peste 91%, urmat de Colegiul „Negruzzi” cu 83% şi Colegiul „Eminescu” cu 80,3%.

Şcolile din judeţul Iaşi, dar şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, au afişat în cursul zilei de ieri, 1 noiembrie, rata de vaccinare de la nivelul instituţiilor. Totodată, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, rata de vaccinare la nivelul judeţului este de peste 61%. În ceea ce priveşte situaţia la nivelul instituţiilor, „Ziarul de Iaşi” a consultat cifrele publicate de către cele mai importante instituţii de învăţământ de la nivelul municipiului, cea mai bună situaţie fiind înregistrată la Liceul de Informatică, unde peste 91% dintre angajaţi s-au vaccinat cu cel puţin una dintre dozele de vaccin.

Instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au publicat în cursul zilei de ieri situaţia vaccinărilor în rândul angajaţilor la început de noiembrie, cele mai cunoscute instituţii de învăţământ din municipiul Iaşi înregistrând o rată de vaccinare de peste 70%. Pe lângă colegiile, liceele şi şcolile din judeţ, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a publicat situaţia vaccinării de la nivelul instituţiei. Astfel, potrivit datelor publicate, rata de vaccinare a angajaţilor ISJ este de 91,07%, fiind vorba de 56 de angajaţi. Raportat la personalul care deţine funcţii de conducere, de îndrumare şi control, ponderea celor vaccinaţi este de 97,30%. La nivelul judeţului, potrivit reprezentanţilor ISJ Iaşi, pe 25 octombrie erau vaccinate 5.444 de cadre didactice, adică 61,72% din total.

„Precizăm că  numărul angajaţilor care se adresează centrelor de vaccinare este în creştere, situaţia exactă referitoare la numărul persoanelor vaccinate, precum şi la ponderea personalului vaccinat, raportat la numărul totalul al angajaţilor, va fi publicată, începând de astăzi, 1.11.2021, pe site-urile instituţiilor de învăţământ”, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Situaţia vaccinării la liceele şi colegiile de elită

În ceea ce priveşte situaţia vaccinării la nivelul liceelor şi colegiilor de elită, cea mai bună situaţie este înregistrată la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”. Potrivit informaţiilor publicate pe site, 91,17% dintre angajaţi au cel puţin o doză de vaccin la acest moment, fiind vorba de 93 de persoane vaccinate.

Un procent de vaccinare bun este înregistrat şi la Colegiul „Negruzzi”, unde 83% dintre angajaţi sunt vaccinaţi, adică 92 de persoane dintre cele 111 angajate.

Un procent de peste 80% (80,37%) este înregistrat şi la Colegiul „Eminescu”, iar la Colegiul Naţional 76 dintre cei 95 de angajaţi s-au vaccinat, adică 80% din personal.

La Colegiul „Racoviţă”, una dintre şcolile cu cele mai bune rezultate şcolare de la nivelul municipiului, a înregistrat însă o rată de vaccinare mai scăzută decât a şcolilor de pe primele poziţii. Astfel, doar 75,2% dintre angajaţi sunt vaccinaţi în acest moment din totalul de 93 de angajaţi. Practic, Colegiul „Vasile Alecsandri” a depăşit procentual Colegiul „Racoviţă”, la nivelul unităţii de învăţământ amintite fiind vaccinate cu cel puţin o doză 63 de persoane, adică 75,90% dintre angajaţi.

La Liceul „Cantemir”, ponderea personalului vaccinat este 74,44%, raportat la numărul total al angajaţilor, unitatea de învăţământ subliniind că 100% din personalul din conducere este vaccinat.

De asemenea, la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi sunt 57 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, adică 71.95% din numărul total de angajaţi, iar la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” 74 dintre cei 103 angajaţi s-au vaccinat, adică 71,84%.

Comentarii