Un ieşean debutează la “stejari”

marți, 07 martie 2017, 02:43
3 MIN
 Un ieşean debutează la “stejari”

 Pentru meciul de rugby cu Belgia a fost convocat şi pilierul Vasile Bălan, de la Politehnica Iaşi

 
 
Staff-ul tehnic al echipei naţionale a României a convocat şase noi jucători pentru meciul cu Belgia, din Rugby Europe Championship, pe lângă lotul pe care l-a avut la dispoziţie pentru partida cu Rusia. Se vor alătura echipei Cristian Chirică şi Ovidiu Cojocaru de la CSM Ştiinţa Baia Mare, Robert Neagu de la CSA Steaua, Ionuţ Balaban de la CS Dinamo, Vasile Bălan de la Politehnica Iaşi şi George Iacob de la Rovigo  "Victoria cu Rusia este importantă pentru ca ne-a adus şi punctul bonus, ceea ce ne-a ajutat, corelat cu celelalte rezultate, să urcăm pe locul II. Au fost unele aspecte ale jocului care m-au dezamăgit, însă s-a văzut că jucătorii au dat totul pe teren, au făcut o apărare bună, au atacat. Cred că după acest rezultat, eşecul din debutul sezonului a rămas în urma. Jucătorii sunt împreună de trei săptămâni, a apărut acea coeziune de care avem nevoie, în plus prezenţa lui Mihai Macovei în echipa este un factor important. În meciul cu Rusia, unele decizii luate de el au fost foarte bune, dă încredere şi stabilitate echipei. însă acest meci a rămas în urma, ne pregătim pentru întâlnirea cu Belgia, unde mergem să facem un rezultat bun. Nu va fi un meci uşor aşa cum mulţi vor fi tentaţi să creadă, însă dacă tratăm acest meci cu seriozitate şi concentrare, avem şansa să ne consolidăm locul în clasament”, a spus Lynn Howells, antrenorul României. “Vasia” Bălan este originar din Moldova de peste Prut, dar are cetăţenie română.
Din lotul ”stejarilor”, 11 jucători provin de la Timişoara Saracens, şase de la CSA Steaua, cinci de la Baia Mare, doi de la CSM Bucureşti, doi de la CS Dinamo, câte unul de la Politehnica Iaşi şi de la Rovigo şi cinci  jucători din Franţa.
Lotul României: Pristăviţă, Ţăruş, Gordaş, Badiu, Bălan, Iacob (pilieri), Căpăţână, Rădoi, Cojocaru (taloneri), Popârlan, Van Heerden, Mureşan, Antonescu (linia a II-a), Lucaci, Gorcioaia, Macovei, Chirică, D. Lazăr (linia a III-a), Calafeteanu, Surugiu, Bratu (demi), Rose, Vlaicu (uverturi), Umaga, Popa, Fakaosilea, Balaban (centri), Shennan, Dumitru, Lemnaru, Cobden (aripi), Fercu, Neagu (fundaşi). În primele sale meciuri din acest sezon al Rugby Europe Championship, România a fost învinsă de Germania în deplasare, cu 38-41, iar apoi a câştigat cu Spania (13-3, la Bucureşti) şi cu Rusia (30-10, la Soci). În acest sezon al Rugby Europe Championship, România mai are de disputat două partide, pe 11 martie cu Belgia, la Bruxelles, şi pe 19 martie, cu Georgia, la Bucureşti. Clasament (după trei runde): 1. Georgia – 14 p; 2. România – 9 p; 3. Germania – 8 p; 4. Spania – 4 p; 5. Rusia – 4 p; 6. Belgia – 2 p. Sâmbăta viitoare, tricolorii vor juca, tot în deplasare, bu Belgia.
 
 
 

Comentarii