Un preot a iniţiat o petiţie împotriva venirii Papei în România: „Nu se cuvine”

luni, 11 februarie 2019, 11:10
2 MIN
 Un preot a iniţiat o petiţie împotriva venirii Papei în România: „Nu se cuvine”

Preotul care a iniţiat o petiţie împotriva venirii Papei în România: „Nu se cuvine ca ortodocşii şi ereticii papistaşi să se adune în lăcaşuri de cult împreună“.Adepţi ai curentului antiecumenic au semnat o petiţie prin care se opun venirii Papei Francisc în România. Capul Bisericii catolice ar urma să vină în ţara noastră în acest an. 

Preotul Matei Vulcănescu, un cleric ultraortodox cunoscut pentru părerile sale radicale (care îşi sfătuia, printre altele, credincioşii să nu facă păcatul avortului, ci mai bine să-i omoare pe copii după ce se nasc), a venit cu o nouă iniţiativă. El a lansat o petiţie în mediul online prin care Papa Francisc este anunţat că nu are ce căuta în România. Suveranul Pontif urmează să viziteze România în acest an, în jurul datei de 1 iunie.  Vulcănescu – care slujeşte în Parohia Panaghia Odighitria din Pireu, Grecia – a primit interdicţie încă din 2015 de la Patriarhia Română să mai fie primit la vreo comuniune din lăcaşurile de cult din Muntenia şi din Dobrogea. 
 
Iată ce susţine preotul Vulcănescu pe site-ul marturisireaortodoxa.ro:   „Petiţie împotriva venirii papei în România De Preot Matei Vulcănescu / 31 ianuarie 2019 Această petiţie a fost semnată până în prezent de aproape 5000 de români. https://petitieonline.ro/petitie/66477055 Papa Nu are ce cauta în Romania! De ce spunem NU venirii papei în România? Mărturisirea este mântuitoare, ca fii ai Bisericii, clerici şi laici putem să mărturisim Adevărul, care este Hristos! Orice diplomaţie cade în faţa Adevărului! 

Comentarii