10 trucuri pentru a avea mai multă încredere la birou

luni, 06 iulie 2015, 08:12
2 MIN
 10 trucuri pentru a avea mai multă încredere la birou

Persoanele introvertite sunt de obicei foarte retrase. O ședință sau chiar o simplă întrebare adresată unui coleg li se va părea un coșmar.

Îți prezentăm 10 trucuri prin care poți dobândi mai multă încredere.

1.  Iubește-te. Sună ciudat, nu? Dar atunci când te iubești, și încrederea de sine va crește. Astfel dacă tu esti încrezătoare în propriile forţe, și cei din jurul tău vor fi.

2.   Stabilește-ți obiective mici, zi de zi. Apoi depășește-le. Stabilește-ți obiective în care sa poți socializa cu cei din jurul tău și să formezi o echipă. De exemplu, du-te la masa de prânz cu colegii tăi. Încă din Antichitate, mâncarea era considerată un liant social.

3.   Analizează-ți postura. Crezi sau nu, postura pe care o ai contează. Încrederea în tine este influenţată şi de felul în care obişnuieşti să stai.

4.  Păstrează o strângere de mână fermă. Introvertiții sunt emoționați atunci când fac cunoștință cu cineva. O strângere fermă poate fi un început încrezător pentru o întâlnire de afaceri. De asemenea, nu uita să zâmbești.

5.   Fă-ți un plan. Înainte de a vorbi cu șeful tău sau înainte de a susține o prezentare, fă-ți un plan. Subliniază punctele de discuție. Acest lucru te va face mai încrezătoare.

6.  Amintește-ți de trecut. Deși ești conștientă de punctele tale forte, introvertiții minimalizează de obicei calitățile lor. Dacă ești neîncrezătoare, amintește-ți de laudele primite de la un profesor de încredere, coordonator de stagiu sau de la un supraveghetor de la locul de muncă pentru o anumită abilitate. Păstrează aceste complimente în minte atunci când ai nevoie de un plus de încredere.

7.  Menține contactul vizual. Nu te uita în jos pentru că ești prea deranjată de privirea cuiva. Ochii plecați sunt un semn clar de neîncredere în sine.

8.  Nu asculta de cei din jur. Introversiunea nu este un defect. În loc să ai sentimentul că ceva este în neregulă cu tine, învață cum să ai grijă de tine.

9.  Nu te concentra pe punctele slabe. Introvertiții se pot simți uneori presați de slăbiciunile lor. Amintește-ți mereu care sunt punctele tale forte și alungă gândurile negative.

10.   Nu te compara cu alții. Nu lucrezi la fel de repede sau de bine ca cei din jurul tău? Nu-i nimic. Toți suntem diferiți. Îndreaptă-ți atenția spre punctele tale forte și totul va fi bine.
 

glamour.ro

Comentarii