8 ani după gratii: şi-a ucis soţul după ce i-a băut pensia

luni, 08 septembrie 2014, 01:50
2 MIN
 8 ani după gratii: şi-a ucis soţul după ce i-a băut pensia

O femeie de 65 de ani din localitatea Tomeşti a fost condamnată, la finele săp­tămânii trecute, la opt ani de închisoare după ce a fost acuzată de omor.

Con­stanţa Măzăreanu şi-a ucis soţul în bătaie, după ce, în prealabil, consumase în exces băuturi alcoolice. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi fapta a avut loc pe 14 aprilie, atunci când, la orele dimineţii, Constanţa Măzăreanu a mers pentru a ridica pensia ei şi a soţului, Alexandru (69 de ani). Din banii primiţi, notează anchetatorii, femeia a făcut cumpărături, a achitat datoriile şi a consumat băuturi alcoolice.

„După ce a revenit acasă, victima i-a cerut să-i dea pensia, cerere la care inculpata a răspuns cu violenţă, lovindu-l pe Măzăreanu Alexandru cu palmele peste faţă până când victima a căzut. Inculpata a continuat să-l lovească cu picioarele apoi l-a târât afară din locuinţă, lovindu-l cu pumnii în zona capului şi strangulându-l cu mâinile. Când a constatat că soţul său nu mai mişca, inculpata l-a acoperit cu o pătură şi l-a lăsat pe aleea betonată dintre casă şi bucătărie, plecând la o vecină de unde şi-a mai cumpărat 1 litru de vin“, au precizat procurorii.

Victima a fost descoperită de fiul şi nora sa abia la ora 21.30, când Constanţa Măzăreanu dormea. „Din raportul preliminar de necropsie rezultă că moartea lui Măzăreanu Alexandru a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutive asfixiei mecanice. Inculpata a fost supusă unei expertize medico-legale psihiatrice, constatându-se că a comis fapta cu discernământ“, au încheiat anchetatorii. Sentinţa Tribunalului nu este definitivă

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii