Absolvenţii de liceu dau zilele acestea examen la una dintre limbile străine

miercuri, 25 iunie 2014, 01:50
1 MIN
 Absolvenţii de liceu dau zilele acestea examen la una dintre limbile străine

În cea de-a treia săptămână a acestei sesiuni de bacalaureat, absolvenţii sunt evaluaţi la o limbă străină de circulaţie internaţională.

Proba orală are loc zilnic, până vineri, în intervalul 13-14.30, iar participanţii sunt evaluaţi în cadrul şcolii în care au învăţat până în prezent, de către doi profesori.

Pentru proba C a exa­me­nului de bacalaureat sunt programaţi la noi în judeţ un număr de 4.024 persoane care vor primi calificative pentru nivel experimentat, avansat sau mediu.

La nivel na­ţional au mai fost eliminaţi de la începutul perioadei de examinare patru absolvenţi, dintre care unul din Iaşi, eliminat la proba competenţelor digitale, din cauză că i-a sunat telefonul.

Abia de pe data de 30 iunie vor urma probele scrise, începând cu proba la Limba şi literatura română şi vor continua pe 1 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă.

Pe 2 iulie va fi proba obli­gatorie a profilului, iar pe 4 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor se va face în data de 7 iulie, până în ora 12, iar în aceeaşi zi se vor depune şi contestaţiile între orele 12 şi 16. Acestea urmează să fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 11 iulie.

Comentarii