Accident plin de ghinion pentru deputatul Vasile Cîtea, lângă sediul SRI

luni, 20 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Accident plin de ghinion pentru deputatul Vasile Cîtea, lângă sediul SRI

Sâmbătă seara, parlamentarul circula corect pe strada Sf. Lazăr, dar i-a apărut în faţă o autoutilitară care încerca să vireze pe lângă sediul SRI. Impactul nu a putut fi evitat, iar maşina Audi Q5 a deputatului a ricoşat într-un taxi. Când au suflat toţi şoferii in fiole, unul a avut probleme: deputatul Cîtea. Avea 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Parlamentarul Vasile Cîtea a fost implicat sâmbătă seara într-un accident în municipiul Iaşi, iar când a fost testat de către poliţişti, s-a dovedit că acesta era băut. Cîtea se afla într-un autoturism Audi Q5 şi circula pe strada Sfântul Lazăr. La un moment dat, şoferul unei autoutilitare care intenţiona să vireze pe strada de lângă clădirea Serviciului Român de Informaţii, nu i-a acordat prioritate de trecere parlamentarului şi s-au ciocnit. Autoturismul Audi condus de către acesta a ricoşat într-un autoturism taxi. În afară de avarii minore la cele trei maşini implicate în accident, şoferul taximetriului a fost rănit uşor şi a fost transportat la spital, însă a fost externat deoarece nu era rănit grav. În schimb, în urma testării celor trei şoferi, a reieşit că parlamentarul Vasile Cîtea băuse alcool înainte de a se urca la volan.

„În urma testării cu alcooltestul a reieşit că şoferul autoturismului Audi avea o concentraţie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital pentru prelevarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei.

Vasile Cîtea a fost contactat ieri de către jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“, însă nu a răspuns la telefon până la închiderea ediţiei. Deputatul a declarat pentru postul de televiziune „Antena 3“ că nu a consumat alcool: „Şi o salată de oţet dacă consumi poate ieşi această cifră, dar o să vedem la Medicina Legală ce se va spune“. Oricum, Cîtea avea o alcoolemie sub limita din lege, de 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel ca poliţia să deschidă un dosar penal pentru consum de alcool la volan. 

Comentarii