De Business

Punem punctul pe știi

Administratorii de la 54 de firme din Iasi au fost daţi pe mâna procurorilor

joi, 14 septembrie 2017, 07:30
1 MIN
 Administratorii de la 54 de firme din Iasi au fost daţi pe mâna procurorilor

Nu mai puţin de 1.255 de controale au avut loc la firmele din judeţul nostru de la începutul anului şi până în prezent, organizate de inspectorii fiscali. În urma acestora, peste 233 de milioane de lei au fost aduse suplimentar la bugetul de stat. 

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi precizează faptul că s-au dat şi 22 de amenzi în sumă de 39,5 mii de lei. De asemenea, s-au constatat abateri de la prevederile legale referitoare la calcularea, înregistrarea şi virarea de către contribuabili a obligaţiilor la bugetul general consolidat al statului, fiind stabilite de către organele de inspecţie fiscală diferenţe constând în impozite, taxe şi contribuţii sociale de aproximativ 233,80 milioane de lei, defalcat astfel: 231,55 milioane lei obligaţii principale, 2,21 milioane lei TVA fără drept de rambursare şi 39,5 mii lei amenzi.

„În aceeaşi perioadă au fost întocmite 33 de decizii de instituire a măsurilor asiguratorii în valoare totală de 29,78 milioane lei, au fost înaintate sesizări penale organelor de urmărire şi cercetare penală, pentru continuarea verificărilor şi stabilirea persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiune, încheindu-se 54 de procese verbale de control, valoarea totală a prejudiciului fiind de 158,49 milioane lei”, au precizat reprezentanţii AJFP Iaşi. Conform rezultatelor obţinute ca urmare a inspecţiilor fiscale desfăşurate la persoanele fizice, s-a constatat că în intervalul ianuarie – august 2017 au fost atrase sume suplimentare la bugetul general consolidat al statului în valoare de aproximativ 2,31 milioane lei.   

Comentarii