Adomniţei s-ar putea întoarce ca şef la CJ. În cursul zile de mâine va şti sigur

marți, 15 septembrie 2015, 01:58
2 MIN
 Adomniţei s-ar putea întoarce ca şef la CJ. În cursul zile de mâine va şti sigur

Judecătorii Tribunalului vor decide mâine dacă preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean i se vor menţine controlul judiciar şi interdicţiile.

Magistraţii Tribunalului Iaşi au soluţionat ieri un nou termen în dosarul „Albumul“, în care inculpat este şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Iaşi. La finele şedinţei de ieri, magistraţii au stabilit să se pronunţe în cursul zilei de mâine cu privire la măsura controlului judiciar impusă în prezent împotriva lui Adomniţei. Acesta din urmă îşi doreşte în­locuirea sau revocarea acestei măsuri, cea care îl ţine departe de scaunul de şef al CJ, de mai multe luni. În cazul unei soluţii favorabile, şi dacă aceasta va fi menţi­nută şi de instanţa superioară, Cristian Adomniţei îşi va putea relua funcţia de preşedinte al CJ.

Adomniţei a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Antico­rupţie (DNA), fiind acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual după ce, spun pro­curorii, ar fi încercat să mascheze un control de audit în urma căruia se descoperise o serie de nereguli cu privire la recepţia dintr-un contranct public semnat între CJ şi firma Laser Co. Adomniţei ar fi încercat să ascundă faptul că instituţia pe care a condus-o nu ar fi recepţionat mai multe materiale de promovare a judeţului Iaşi, deşi scriptic aceste materiale figurau ca fiind primite de CJ. Alături de el au mai fost deferiţi justiţiei şi trei directori din cadrul CJ, dar şi administratorul firmei Laser Co.
 

Comentarii