Alegeri pentru funcţii la PNL Iaşi, abia la anul. Șef rămâne până atunci Marius Bodea

vineri, 22 iulie 2016, 01:58
2 MIN
 Alegeri pentru funcţii la PNL Iaşi, abia la anul. Șef rămâne până atunci Marius Bodea

Liberalii nu vor vedea alegeri interne în organizaţiile ieşene în acest an. Alegerile pentru structurile de conducere ale filialei vor avea loc cel mai devreme în februarie 2017. Până atunci, interimatul la şefia PNL Iaşi va fi asigurată de Marius Bodea şi echipa acestuia.

„Am anunţat că vom avea o structură de conducere mult mai suplă şi mai eficientă. Acum avem un nou Birou Politic Judeţean, cu 37 de membri, 45 cu tot cu supleanţi, faţă de 90 înainte. Cu siguranţă, printre cei 53 de oameni care nu mai fac parte din BPJ sunt şi membri de partid deosebit de valoroşi, dar nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea. Sunt oameni pe care ne bazăm în continuare, pentru că îi ştim dedicaţi partidului. Nici eu, în cei 18 ani de când sunt membru în PNL, nu am fost tot timpul în structuri de conducere, ceea ce nu m-a făcut să renunţ la munca de partid“, a declarat Bodea.

Miercuri seara a fost desemnat şi noul secretar general al filialei judeţene a PNL, în persoana lui Andrei Cazacu. Acesta îl va înlocui pe Teofil Bălteanu.

„Andrei Cazacu este foarte bun, foarte eficient. A lucrat în siajul domnului Bălteanu, care a rămas vicepreşedinte. Este unul din colegii noştri foarte activi, care a coordonat campanii în municipiu. Consider că este necesară o profesionalizare a zonei de partid. Poziţia de secretar general presupune o dedicare totală, iar Cazacu are disponibilitatea aceasta, de a veni la partid ca la serviciu“, a precizat Bodea.

Acesta a anunţat că, în următoarele două săptămâni, vor fi stabilite şi noile structuri de conducere ale filialei municipale a partidului. Într-o primă etapă vor fi completate structurile filialelor de la nivelul secţiilor de votare. Bodea a precizat că doar aproximativ 65% din aceste filiale erau funcţionale la momentul alegerilor locale, aceasta fiind una din explicaţiile date de liderul PNL Iaşi înfrângerii din iunie. Situaţia din PNL o reia practic pe cea de anii trecuţi din PDL, când la şefia filialei s-au succedat lideri impuşi de conducerea centrală, alegerile interne fiind amânate în mod repetat.

Comentarii