Alternative la tratamentele alternative

marți, 22 septembrie 2015, 07:00
3 MIN
 Alternative la tratamentele alternative

* Sfârşit de septembrie ca un început de iunie, dar zilele nu-s la fel şi nici orele nu seamănă: omul se îmbracă gros dimineaţa, pe răcoare, iar la prânz, fiind năduşit, se dezbracă, rămâne în cămaşa udă şi, dacă are organismul slăbit după o vară cu grătare de porc şi bere, se lipesc viruşii de el ca pilitura de fier de magnet (la un magnet de calitate ne referim). Medicamentele sunt scumpe, iar banii sunt puţini, după concediu; se poate merge pe tratamente neconvenţionale, însă multe dintre ele sunt plesneli, ca promisiunile guvernului. Alternative la tratamente alternative, la îndemâna oricui, în cele ce urmează:

* Cristaloterapia alternativă. Cristaloterapia e tratamentul pe bază de cristale care vibrează şi vindecă de boli (fac şi de dragoste, impotenţă, spor de bani, succes în afaceri şi alungarea duhurilor rele). Dacă sunt mari şi grele pot ajuta mult (chestie verificată de specialişti!) să ţină uşile deschise, să nu se trântească de la curent. E puţin probabil ca omul să aibă în casă alte cristale decât lichide, de la vreun afişaj digital, sau rubinele de la ceas, aşadar trebuie cumpărate, deci costă. Alternativa e plasticoterapia, terapia cu obiecte din plastic (dop, ţeavă, nasture, capac de pix, orice). Nu trebuie purificate de energiile negative, precum cristalele, ci frecate cu periuţă şi săpun, dacă au mizerii. Ajută la fel de mult şi, în plus, nu vibrează, să sperie lumea.

* Meloterapia alternativă. Meloterapia e terapia prin melodie şi credem în ea, dar să fie muzică, nu chestii gen "de relaxare, care energizează chakrele". Există mii de cetăţeni care ştiu doar să ţină un acord (Do major, de pildă) cu trei degete şi, fiindcă publicul nu prea vrea să asculte o oră Do major cu trei degete (suprapus peste fâşâit de valuri, ciripit de ciorumbel sau foşnet de pădure), respectivii şi-au botezat sunetele "muzică de relaxare" şi le vând bine şi scump. Alternativa este ţeavoterapia. A fost descoperită de un cercetător căruia i s-a stricat closetul, iar apa i-a fâşâit prin ţevi până când a venit meşterul şi a reparat. Fiindcă respectivul a porcăit toată casa, cercetătorul era să facă atac de nervi, însă i-a trecut a doua zi, când s-a stricat din nou şi a reînceput fâşâitul cel liniştitor.

* Meloterapie alternativă II – maneloterapia. Terapia cu manele este o variantă de energizare: omul, oricât de obosit / virusat, când aude de la vecini, prin geamul deschis, răcnete de manelişti spărgând liniştea nopţii, capătă energie şi întoarce casa pe dos, căutând baterii vechi, becuri arse şi orice se poate zvârli în geamul manelomanului. Iubitorii cristaloterapiei care au cristale mari şi colţuroase sunt în avantaj, la faza asta!

* Aromoterapia alternativă. Aromoterapia este terapia pe bază de arome ale unor uleiuri volatile: pentru fiecare indispoziţie ori necaz există un ulei cu o aromă care rezolvă totul (aceste uleiuri sunt ideale şi ca să nu mai scârţâie uşile). Am citit că mirosurile depind de zodii; la noi nu s-a potrivit, nici cu bunăvoinţă. Uleiurile costă (la fel şi lămpile de aromoterapie); propunem varianta ieftină, la îndemâna oricui: fumoterapia! Nu e nevoie de un miros pentru fiecare zodie: cercetătorii au stabilit că, atunci când cineva din cartier face grătar, îşi umflă nările şi încep să saliveze toţi vecinii, fie ei berbeci, capricorni, peşti sau iepuri de apă. În plus, ne amintim şi azi, după patru decenii, un alt miros care ne afecta pe toţi din clasă, indiferent de zodie ori sex: când intra pe geam fumul de gunoi ars în tomberonul dintre şcoală şi complexul comercial, în care se aduna părul de la frizeria şi coaforul din cartier!

 

Comentarii