Am coborât în halta Gruia

miercuri, 14 decembrie 2016, 02:43
5 MIN

 CFR Cluj – CSM Poli Iaşi 2-0 (1-0), în optimile de finală ale Cupei României la fotbal

 
 
CFR: Marc – T. Lopes, Larie, Mureşan, Camora – Rus, Nascimento – Păun (’87 –  Chiriţă), Ruiz  (’65 – Gomelt), Nouvier – Bud (’71 – Roman). Antrenor: Vasile Miriuţă.
CSM: Grahovac – Voicu, Mihalache, Saric (’55 – Gheorghe), Sato – Creţu, Ciucă, Mitic (’71 – Cristea), Ţigănaşu (’63 – Böle) – Moldovan, Piccioni. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaş galben: Sato (’51).
Arbitri: Florin Andrei; Gabriel Bârjac, Iulius Timar.
 
1-0, min. 6: Camora centrează de pe stânga, Budînscrie cu o lovitură de cap, de la 8 metri;
2-0, min. 73: Roman, din careul mic, după o centrare de pe dreapta a lui T. Lopes.
 
Având în formula de start din câmp doar trei dintre titularii echipei care a făcut instrucţie sâmbătă, cu FC Botoşani, în derbiul Moldovei din campionat, CSM Poli a pornit, practic, de la 0-1 duelul de aseară, disputat în Cupă, pe terenul deţinătoarei trofeului. Asta pentru că Saric a confirmat, dacă mai era nevoie, că a fost doar un moft a fostului antrenor al CSM, Nicolo Napoli, croatul fiind depăşit ca la antrenament de Bud, care a trecut şi de dublajul lui Sato şi a înscris lejer, cu o lovitură de cap, la prima fază mai clară, derulată în minutul 6.
Reuşita rapidă a dat şi mai multă încredere clujenilor, care anunţaseră că vor să-şi spele în Cupă prestaţiile mai puţin reuşite avute în ultima perioadă în campionat. Gazdele au ţinut lejer meciul în frâu, mai ales în defensivă, care a avut în faţă o linie de mijloc formată din jucători care au evoluat ani buni ca fundaşi şi un atac format dintr-un junior şi Piccioni, oaspeţii având un singur şut, dacă aşa poate fi numit “telefonul” trimis în minutul 45 de Ţigănaşu, de la peste 30 de metri. CFR a fost şi aproape de a majora diferenţa, prin Păun, care, aflat într-o poziţie bună în minutul 17, a tras slab, permiţându-i lui Grahovac să respingă şi a reluat pe “lângă” în minutul 34.
Jocul oaspeţilor a mai căpătat ceva culoare în actul secund, pe fondul înlocuirilor făcute de Neagoe, nu însă şi eficienţă. Astfel, prima ocazie a apărut abia în minutul 70, când Piccioni a reluat cu capul pe lângă poartă. Trecut mijlocaş stânga peste un minut, italianul a uitat să acopere noua zonă în care acţiona, fapt de care gazdele au profitat, Roman semnând practic sentinţa jocului. La 2-0, degeaba a mai încercat Cristea (’77) să relanseze meciul, jocurile erau făcute.
CFR a câştigat meritat, merge în sferturile Cupei României, iar CSM Poli, care “scăpase” şi de Cupa Ligii, se poate concentra de acum sută la sută pe campionat.
 
 
 
Revanşa lui Roman
 
^ Antrenorul principal al gazdelor, Vasile Miriuţă, a fost suspendat două partide după eliminarea suferită în timpul partidei cu Viitorul Constanţa, din ultima etapă a Ligii I. Drept urmare, tehnicianul a stat în tribună aseară, deasupra băncii de rezerve a gazdelor. Alături de Miriuţă a fost prezent preşedintele grupării ardelene, Iuliu Mureşan. ^ Oaspeţii, care nu au contat pe Frăsinescu şi Ciucur, suspendaţi, Chelaru şi Târşa, accidentaţi şi Boiciuc, i-au menajat pe Böle şi Cristea, jucătorii determinanţi în partida cu FC Botoşani, ambii fiind rezerve. Pe banca Iaşului au mai stat alţi trei titulari din duelul cu vecinii din nordul Moldovei, Bosoi, Gheorghe şi Ştefănescu, plus Caparco şi Bădic. ^ Revenit ca titular după câteva meciuri în care a fost rezervă, Ionuţ Voicu a purtat banderola de căpitan a ieşenilor. ^ Branko Grahovac a criticat starea terenului: “Nu am putut să apăr în ghete de fotbal, a trebuit să stau în adidaşi. E pentru prima dată în carieră când păţesc aşa ceva. Nu mi se pare normal să joci pe un teren îngheţat”. ^ Golul al doilea al gazdelor a fost marcat de Dan Roman, atacantul adus în vară de CSM Poli şi pus repede pe liber după ce nu a fost pe placul lui Nicolo Napoli. Roman a marcat la nici două minute după ce a intrat pe teren. ^ Fost portar la Politehnica Iaşi, Traian Marc a apărat poarta gazdelor. ^ CSM a înnoptat la Cluj şi va reveni astăzi acasă, cu avionul. Pregătirea partidei cu Dinamo Bucureşti, de duminică, ultima oficială din acest an, va începe chiar în această dimineaţă, când este programat un antrenament uşor. ^ Vasile Miriuţă: “Nu mi-a picat bine suspendarea, însă acum sunt fericit. A fost un moment greu după eşecul de la Craiova, însă am câştigat. Aveam nevoie de acest rezultat, pentru a avea un moral bun înaintea meciului de campionat cu Voluntari. Meciul a fost bun, victoria şi calificarea a fost meritată”. ^ Eugen Neagoe: “N-am făcut un meci rău, am avut multe momente când am fost peste CFR, însă am pierdut. La prima greşeală am primit gol. Am avut o neatenţie pe fază defensivă, o lipsă de marcaj la Bud şi am fost conduşi. Am încercat să revenim, am riscat chiar, i-am introdus pe Cristea, Böle şi Gheorghe, însă la o fază asemănătoare cu cea din care CFR a deschis scorul, Piccioni a ratat. Apoi, am făcut o nouă greşeală şi am făcut cadou golul doi. Pentru noi urmează meciul cu Dinamo, un meci foarte important, dificil în care trebuie să avem o evoluţie mai bună ca azi şi să câştigăm. Vedem apoi ce se va întâmpla cu echipa, avem mare nevoie de doi-trei jucători”. (Ovidiu MINEA)
Primele rezultate din optimi:  CS Afumaţi – ACS Poli Timişoara 0-3 (0-1). Drăghici (‘4), Vădrariu (’75), Llorente (’90). În min. 43, Artean (Tm) a fost eliminat;  Dacia Unirea Brăila – CSU Craiova 0-2 (0-1). Surugiu (‘8), Petre (‘90^2).
 
 
 
 
 

    

Comentarii